8 september 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Langeveen verweerde zich kranig tegen derdeklasser

DES uit Nijverdal won afgelopen avond de oefenwedstrijd in en tegen Langeveen. De derdeklasser versloeg de vijfdeklasser met 2-0. Beide goals werden in de tweede helft gescoord.

De formatie uit Nijverdal had in de eerste helft iets meer dreiging, maar aan het einde van die helft waren de gastheren heel dicht bij een treffer: twee heel grote kansen bleven onbenut.

De fraaie entree van ’t Schreuder’

Meteen aan het begin van de tweede helft maakte Langeveen een grote fout door de bal niet goed terug te spelen en kon Tom de Jong de fout afstraffen. Er stonden nog geen dertig seconden op de spreekwoordelijke klok. Tien minuten later stond het 0-2 door een benutte strafschop van de sterke DES-spits Jurre Canter Visscher.

Daar bleef het bij. Het vervolg van het tweede bedrijf stond in het teken van spel over en weer. Langeveen had nog wel de kans om te scoren, maar dat gold ook voor DES dat na rust met een 023-elftal speelde.