22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Overzicht finales nacompetities

Afgelopen weekend werden de allesbeslissende wedstrijden in het kader van de nacompetities gespeeld: wie promoveert, wie degradeert en wie kon zich toch nog handhaven? Op al deze vragen werden antwoorden gegeven. De een was er wat blijer mee dan de ander natuurlijk. Hoe dan ook zit het seizoen er voor iedereen op.

Ook bij clubs uit Oost-Overijssel was er verdeeld blijdschap en teleurstelling. We maakten voor u een overzicht van de wedstrijden en her en der is ook een reactie van een trainer te lezen. Uiteraard zijn er ook enkele foto’s te zien.

Zaterdag:
Den Ham-Enter Vooruit 1-1 (Den Ham wns.)
Tubantia-Hellendoorn 1-0
Hierden-DOS’37 1-2
Blauw-Wit’66-Juliana’32 4-0

Zondag:
Best Vooruit-NEO 1-0
Lemelerveld-SC Barbaros 2-3
Saasveldia-Orderbos 1-5
HVV Hengelo-KSV Vragender 3-0
Borne-vv Twenthe 3-2

Den Ham-Enter Vooruit
Het is Den Ham gelukt: de ploeg van trainer Walter Weghorst blijft in de 2e Klasse. Na een moeilijk seizoen is het dus tóch gelukt: een erg knappe prestatie en dus volgt straks het dertiende (!) opeenvolgend seizoen op dat niveau. Ook dát is een prestatie.

Op het kunstgras van Excelsior’31 in Rijssen leek het overigens niet zover te komen dan Den Ham het klassenbehoud zou realiseren, want zeven minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Jelle Swiers voor de club uit Enter. Door de goal van Luuk Kuiper, even later, kwam er toch nog een verlenging van de wedstrijd en moesten strafschoppen de beslissing geven. Rane Kootstra schoot de beslissende tegen de touwen en daarna was het groot feest bij Den Ham.

Tubantia-Hellendoorn
Ook Tubantia redde het op de valreep. De formatie uit Hengelo moest daarvoor alles geven, want Hellendoorn gaf goed tegenpartij. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, want het spel was rommelig en heel veel kansen waren er niet. Een van de weinigen werd aan het begin van de tweede helft door binnengetikt. Het was echter genoeg voor handhaving.
Tubantia-trainer Robert Walhof: ,,Het was een zware wedstrijd en wellicht niet de beste. We hadden ons tactisch goed voorbereid op Hellendoorn en met wat kleine omzettingen in de wedstrijd kregen we redelijk grip. Niet het meeste balbezit, maar dat was niet zo erg omdat we in de omschakeling goed zijn. Normaal gesproken zijn wij goed op de tweede bal maar die won Hellendoorn ook veel. Zij misten een sleutelspeler maar wij moesten voor rust al twee keer wisselen in verband met een hamstringblessure van Kyan Pelupessy en een enkelblessure voor Yorick Rooroh. Al met al een minimaal verschil, maar wij wisten dat als we de nul konden houden deze wedstrijd voor ons zou zijn. Met een gemiddelde leeftijd van 19,9 jaar een bijzondere presentatie voor ons.”
Bart Benneker, trainer van de Hellendoorners: ,,In de eerste helft waren we bovenliggend zonder echt grote kansen te creëren. Na de rust kwam Tubantia iets beter uit de kleedkamer, maar creëerde ook nagenoeg niets. Uiteindelijk door een frommelgoal kwamen ze gelukkig op 1-0. Daarna waren wij wederom iets bovenliggend, maar was het te onnauwkeurig en rommelig in de eindfase, mogelijk ook door de druk en spanning. Een matige wedstrijd waarin de gelukkigste heeft gewonnen. Trots op de ploeg, maar ontzettend zuur dat je een jaar hard werken op deze wijze onbeloond blijft door niet te promoveren.”

Hierden-DOS’37

Foto: Jeroen Tempert sportfotografie

DOS’37 keert na een afwezigheid van één seizoen meteen weer terug in de 1e Klasse. In Hattem werd knap van Hierden gewonnen en dus was er alle reden voor een feestje. Onverdiend was het zeker niet: na een kwart wedstrijd scoorde Senna Silva van der Veen de openingstreffer voor de Vriezenveners en een kwartier voor tijd werd de voorsprong door Ronald te Morsche verdubbeld. Alles reden om in een goede afloop te geloven. Dat kon ook wel, maar vier minuten na de 0-2 scoorden de Gelderlanders de aansluitingstreffer en bleef het tot en met de laatste minuut spannend, want Hierden, vorig jaar nog competitiegenoot van DOS’37, was nog een aantal keren heel gevaarlijk.

Blauw-Wit’66-Juliana’32
Na een sterke beginfase van de Hengeloërs kantelde de wedstrijd na twee snelle uitvallen van de ploeg uit Holten: Stefan Dijkink scoorde nog voor de thee de 1-0. Dat deed Emiel Schuppert ook en dus zag de wereld er ineens heel anders uit en kleurde het meer en meer blauw en wit op het sportpark van Enter Vooruit.

Na rust werd Juliana’32 nog sporadisch gevaarlijk en was het verdediger Leander Stam die de genadeklap aan de Hengelose club toebracht: 3-0 en nog een kwart wedstrijd te spelen. Een klein slotoffensief volgde nog, maar het was niet goed genoeg de blauw-witte muur te slopen. Tot overmaat van Hengelose ramp schoot Ruben Baltes het kwartet goals voor de Holtenaren ook nog eens vol.

Best Vooruit-NEO

De kans op de 1-1 (foto: Jaap Engelsman).

NEO verloor gisteren in Zevenaar tegen Best Vooruit, een sterke ploeg uit Noord-Brabant die al jaren in de 1e Klasse acteert en de stap omhoog wilde maken. Dat is hen gelukt, want Roel van de Sande scoorde in de eerste helft al de 1-0. De club uit Borne kwam die klap nooit meer te boven al waren er nog legio mogelijkheden, het mocht niet zo zijn. Trainer Michel Steggink van NEO: ,,Het was voor ons een wedstrijd van net niet. Het had ook onze kant op kunnen vallen en het gevoel was dat wanneer we de 1-1 zouden maken we er ook overheen zouden gaan. Helaas viel de 1-1 niet ondanks dat we daar de kansen voor hebben gehad. Ik ben erg trots op mijn team, maar we moeten dit nu mentaal verwerken met elkaar.” Het is overigens nog niet gebeurd voor NEO; er wordt nog tegen de verliezer van het aanstaand duel tussen Nemelaer en RKHVV gespeeld. Hierover later meer.

Lemelerveld-SC Barbaros
SC Barbaros wil omhoog en dat is gelukt: de tweede klasse is bereikt. In Bathmen werd een prima wedstrijd tegen Lemelerveld gespeeld. Al na tien minuten stond het 0-1 door uitblinker Romin Ahmadi. Die stand bleef lang staan, namelijk tot de 66ste minuut. Taner Sen verdubbelde toen de Hengeloër voorsprong. Zeven minuten voor tijd werd het echter toch nog spannend toen de Lemelervelders scoorden. Ahmadi zorgde vier minuten later echter voor de beslissing en het grote feest kon beginnen.
Trainer Cuneyt Avsar wist van tevoren al dat zijn ploeg zou promoveren. Daarmee zei hij niets te veel.

Achteraf was hij dus ook extra blij. ,,Een geweldige teamprestatie. Echt iedereen is belangrijk geweest richting dit succes, maar het was afzien met eerst twee wedstrijden in vier dagen tijd: TRIAS op donderdag en Eilermark op zondag. Gelukkig hebben wie beiden op karakter binnen kunnen slepen. Daarna was het vooral een week herstellen richting deze finale. Alles was zó mooi geregeld: vooraf alle randzaken en bestuur, supporters, spelers, staf, iedereen zorgde dat het een groot succes werd. Bij de aankomst in Bathmen schrokken we ons rot toen we zagen op wat voor veld we moesten spelen; het was echt belabberd. Maar we zetten dit om in extra motivatie en dat we alles kunnen overwinnen. Ook de keuze van de KNVB om ons op zo’n veld de finale te laten spelen. Uiteindelijk was het een terechte promotie en verdienden we het ook. Nog wel onnodig spannend gemaakt, maar hoe je wint interesseert in een finale niet; het resultaat is heilig. Echt genoten van de spelers en de supporters.”

Saasveldia-Orderbos
Voor Saasveldia eindigde het seizoen in mineur. De nacompetitie verliep prima, maar in de finale met 5-1 verliezen komt hard aan. Degradatie naar de 4e klasse is nu een feit en dat is nu net wat trainer Joost Klein Buursink wilde voorkomen. Na een zeer goede start scoorde Sjors Kenkhuis de 1-0 en leek het er dus op dat er wat mogelijk was. Helaas voor de Saasvelders werd voor het ingaan van de rust nog gelijkgemakt en volgde aan het begin van de tweede helft een fase waarin drie keer achter elkaar werd gescoord. Het bleek te veel voor de ploeg van Klein Buursink die in Laren zijn Waterloo vond.

HVV Hengelo-KSV Vragender

De Hengeloërs zijn terug in de vierde klasse. In Borculo werd het uiteindelijk een gemakkelijke overwinning voor de ploeg van trainer Hilbert van Gils die Davey Tel drie keer zag scoren: één keer voor rust en twee keer erna. Het was overigens pas in de slotfase dat de winst veilig werd gesteld. Dat had al veel eerder gekund, maar bij HVV Hengelo is er niemand die erom maalt. Van Gils: ,,Het was een zeer eenzijdige wedstrijd; Hengelo domineerde vanaf de eerste minuut en speelded een prima wedstrijd met een geweldige inzet. Grote uitblinker was Davey Tel.”

Borne-vv Twenthe
Het was een wedstrijd tussen twee ploegen die ervoor streden het klassenbehoud in de 4e klasse veilig te stellen. Borne was in Bentelo duidelijk iets van plan en stond na ruim een kwartier al met 3-0 voor door goals van twee keer Mart Schippers en een van Mart Kosterink. De club uit Goor kwam in de tweede helft echter tot 3-2 terug en tot en met het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter bleef het dus toch nog spannend. Arno Leppink, trainer van Borne: ,,Het was echt een wedstrijd op zich. De complimenten naar de groep toe hoe en wat voor niveau ze hebben aangetikt. We hebben vooral in de eerste twintig, 25 minuten het verschil gemaakt en uiteindelijk de wedstrijd beslist. Bij de tegenstander stond de tweede helft in het teken van alles of niets. Daardoor werd het nog spannend, maar het was een dik verdiende overwinning en nu kunnen we verder bouwen aan een mooi jong team.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *