22 juli 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Saasveldia knakt VOGIDO in slotfase en doet goede zaken in degradatiestrijd

Saasveldia knakt VOGIDO in slotfase en doet goede zaken in degradatiestrijd

Saasveldia won vanmiddag het belangrijke thuisduel iin de zondag vierde klasse A tegen VOGIDO. Beide ploegen spelen nog tegen degradatie en omdat de formatie uit Saasveld voorlaatste stond was winnen absoluut noodzakelijk. Het lukte, want na een 0-1 ruststand werd na rust orde op zaken gesteld: 2-1.

Onbegrip

Vanaf het beginsignaal was wel al duidelijk dat Saasveldia ervoor ging. De ploeg van trainer Joost Klein Buursink zocht meteen de aanval, maar kon maar niet tot scoren komen. De gasten uit Enschede beperkten zich tot enigszins afwachtend spel, maar werd later steeds dreigender. Daarna brak een fase aan waarin het over en weer ging met ook kansen voor beide ploegen. Zes minuten voor het ingaan van de rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Niemand rekende erop, maar het van richting veranderd schot van Ruben Berkel verdween in het doel en dus baalde heel Saasveldia. Vooral doelman Job Kolmschot niet. Hij begreep er namelijk niets van dat Berkel zomaar kon uithalen en niemand er iets aan deed.

SONY DSC

Schoot Uiterkamp matchwinner

Gelukkig voor de Saasvelders was er nog een helft en dus geen man overboord. Het was ook niet nodig om bij de pakken neer te zitten, want strijdlust was er genoeg en het spel was zeker niet verkeerd. Het zou een voorbode voor een prima tweede helft moeten zijn: een helft waarin de mannen van Klein Buursink rap een goal zouden moeten maken en zeker geen tegen moeten krijgen. Stijn Pol had het begrepen en trof in de 53ste minuut doel en dus zou het restant van de wedstrijd bol van de spanning moeten staan. Dat was ook zo met wederom kansen over en weer en het werd een kwestie van ‘de ploeg die het eerst scoort wint’. En dat was ook zo. Het publiek moest tot de tachtigste minuut wachten. Sven Schoot Uiterkamp werd uiteindelijk matchwinner door de winnende binnen te werken. Het leek wel alsof Saasveldia de Champions League had gewonnen, zó blij waren de spelers en iedereen die iets met de club heeft.

De enorme vreugde was te begrijpen, want door de overwinning is de ploeg Fleringen voorbij en is er aansluiting met de heel brede middenmoot. Daarin bevindt zich ook VOGIDO dat bij een overwinning juist afstand van de degradatiezone had kunnen nemen. Trainer Bas Nijweide van de Enschedeërs: ,,Vandaag hebben we aan de bal veel te weinig gebracht. Er zat weinig tempo in de wedstrijd en we hebben overal voetballend geen grip op de wedstrijd gehad. Na de 2-1 hebben we de schroom van ons afgegooid en hebben we met veel intensiteit naar de gelijkmaker gezocht. Deze intensiteit en eenheid hadden we vandaag vanaf minuut 1 moeten tonen en dat is ons niet gelukt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *