22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Laatste voetbalweekend van het seizoen: wie promoveert, wie degradeert en wie handhaaft zich? Spanning ten top.

Komend weekend is er volop spanning met de laatste officiële wedstrijden van het seizoen. De nacompetities worden dan afgerond en duidelijk is dan welk team heel hard kan juichen vanwege promotie, wie het klassenbehoud op zijn manier kan vieren en wie volgend seizoen na uithuilen overnieuw moet beginnen nadat is gedegradeerd. Ja, er staat heel wat op het programma: veel clubs uit Oost-Overijssel die zich op iets heel moois verheugen.

Een overzicht van de wedstrijden die allen op neutraal terrein worden gespeeld

Zaterdag:

Den Ham-Enter Vooruit (terrein Excelsior’31 in Rijssen)

Beide clubs komen elkaar op de laatste speeldag van het seizoen dus wederom tegen nadat dat in competitieverband ook al zo was. Enter Vooruit eindige op de elfde plaats in Zaterdag 2J met 25 punten en Den Ham een plek eronder met drie punten minder. De punten werden in de competitie prima verdeeld, want Den Ham won in Enter met 3-0 en op eigen veld werd met 1-0 verloren. Nu gelden andere wetten en vooral de vorm van de dag. Na overwinningen op Be Quick’28 en ESA bereikte de ploeg van trainer Walter Weghorst de finale. Enter Vooruit won van ZAC en Zeewolde.

Tubantia-Hellendoorn (terrein SVZW in Wierden)
Hellendoorn kan na een afwezigheid van een paar seizoenen de 2e Klasse weer bereiken terwijl de Hengeloërs graag in die klasse willen blijven. Tubantia kende een lastig seizoen waarin het uiteindelijk net niet lukte het klassenbehoud te realiseren en de Hellendoorners maakten juist een sterk seizoen mee, maar konden het niet bolwerken tegen Rigtersbleek.
Het moest dus via de nacompetitie gebeuren. Daarin verging het de ploeg van trainer Bart Benneker heel goed met winst op Daarlerveen en SV Twello. De club uit Hengelo versloeg eerst OWIOS en vorige week Dieze West, een sterke ploeg.


Tubantia-trainer Robert Walhof: ,,Wij zijn fit en goed voorbereid. Dat is het enige wat we kunnen doen. Ik hoop dat het een mooie wedstrijd wordt met een goede afloop voor Tubantia natuurlijk. Maar gemakkelijk zal het niet worden aangezien Hellendoorn een heel goede ploeg heeft.” Benneker: ,,Finales speel je om te winnen dus dat is hetgeen we er ook van hopen en waar we alles aan gaan doen. We beschikken over een grotendeels fitte selectie. Ik verwacht van Tubantia een ploeg die minimaal hetzelfde hoopt en in de eerste twee rondes heeft laten zien waar ze toe in staan zijn. Oftewel een mooi affiche.”

Hierden-DOS’37 (terrein vv Hattem)
Voor DOS’37 is de 1e Klasse nu wel heel dichtbij. Nadat de ploeg van trainer Jeroen Niks vorig seizoen na een verblijf van enkele jaren op dat niveau degradeerde kan morgen dus meteen weer worden teruggekeerd. Het is ook het grote doel van de club die omhoog wil en ten minste een stabiele eersteklasser wil worden en op den duur blijven. Tegenstander Hierden is een taaie ploeg die ook enkele seizoen in de 1e Klasse speelde en vorig seizoen competitiegenoot van de Vriezenveners was. DOS’37 won van twee ploegen uit Kampen en omgeving: eerst van IJVV en daarna van DOS Kampen. Hierden weet ook wat goed presteren is met winst op SV Gramsbergen en Unicum Lelystad.

Blauw-Wit’66-Juliana’32 (terrein Enter Vooruit)
Twee nummers drie nemen het tegen elkaar op met als inzet het bereiken van de 3e Klasse, het niveau waarop beide ploegen enkele jaren geleden nog uitkwamen. De formatie uit Holten speelde zelfs nog een treetje hoger, maar viel snel terug en wil eigenlijk graag weer omhoog. Dat het vooral heel spannend zal worden is een ding dat wel zeker is; beide ploegen doen weinig voor elkaar onder en hebben een hechte defensie en kunnen ook scoren. Juliana’32 deed van zich spreken door in de nacompetitie SC Lutten gemakkelijk te verslaan en ook GFC werd een week eerder op een 5-0 nederlaag getrakteerd. Blauw-Wit’66 versloeg Berghuizen en Eerbeekse Boys: ook geen kinderachtige prestatie, van Berghuizen eindigde een plek hoger dan Juliana’32. Het kan dus nog wat worden in Enter.
Youri Noorlander, assistent-trainer van de ploeg uit Holten: ,,Het zal een spannende wedstrijd worden. Wij hebben ons optimaal voorbereid en neem aan zij ook. Als ik onze selectie bekijk dan ben ik trots op wat we tot zover hebben bereikt. Nu moeten we onszelf belonen. We hebben een 3e Klassewaardig elftal dus het zal mooi zijn om ook op dat niveau te gaan presteren volgend seizoen.

Zondag:

Best Vooruit-NEO (terrein DCS in Zevenaar)
NEO is aan een indrukwekkende reeks bezig: tien jaar geleden nog vierdeklasser en na de promotie van vorig seizoen vanuit de 2e Klasse kan nu het landelijk niveau worden gehaald: een enorme prestatie van de volgelingen van trainer Michel Steggink die zelf weet het is om belangrijke wedstrijden te spelen. Dat deed hij met HSC’21 en HHC Hardenberg. Nu geldt als trainer het niveau halen waarop hij zelf zoveel wedstrijden speelde. Hij heeft er vertrouwen in, maar ook de Noord-Brabantse tegenstander is geen slecht team met zeer constante resultaten in twee decennia voetbal: vaak in de eerste klasse en af en toe tweede. Met een sterke jeugd sluiten altijd goede spelers aan en zit er net als bij de ploeg uit Borne veel voetbal in.
NEO speelde vorige week tegen Volharding en won in blessuretijd. Het was de enige wedstrijd tot nu toe in de nacompetitie. De club uit Best won twee keer ook nipt: bij Vierde Divisionist Silvolde met 3-2 en EFC werd op eigen veld met 1-0 verslagen.
Steggink heeft er zin in: ,,Best Vooruit is net als wij een voetballende ploeg met enkele spelers die wat extra’s hebben. Finales zijn altijd wedstrijden op zich. Dit soort wedstrijden worden op details beslist. Wie kan er het best met de spanning omgaan? Komende zondag zal het wederom warm worden en daardoor zal het denk ik weer een slijtageslag worden. Afgelopen zondag hebben wij laten zien dat we goed met deze weersomstandigheden om kunnen gaan. Fitheid zal dus ook een rol gaan spelen. Mijn ploeg is fit en we zijn compleet. We gaan met een goed gevoel naar Zevenaar en hebben vertrouwen in een goed resultaat.”

Lemelerveld-SC Barbaros (terrein ABS in Bathmen)
SC Barbaros is nog altijd in de race voor een ticket voor de 2e Klasse. De club uit Hengelo speelde een uitstekende competitie en deed tot en met de laatste speelronde mee om het kampioenschap. Het lukte dan wel net niet omdat RSC de titel pakte, maar in de nacompetitie gaat het crescendo en moet alleen nog worden afgerekend met Lemelerveld. Geen makkie, want dat team weet wat het is om op dat niveau te acteren en werd dit seizoen drie-na-laatste in 2I Zondag, net achter Reutum en Eilermark. Van laatstgenoemd team wonnen de Hengeloërs afgelopen zondag. Een week eerder werd FC TRIAS verslagen. Steeds was trainer Cuneyt Avsar met een late goal belangrijk. Wie weet doet hij het weer en promoveert zijn ploeg. Avsar: ,,Ik denk dat we zondag naar de tweede klasse gaan promoveren.”

Lemelerveld zal er echter een stokje voor steken en kan met twee prima zeges zeggen dat ze er klaar voor zijn. Wijhe’92 en Beekbergen werden verslagen.

Saasveldia-Orderbos (terrein De Witkampers in Laren (Gelderland)
Saasveldia kan het in Laren afmaken, maar moet eerst nog Orderbos uit Apeldoorn verslagen: een team dat derde werd in de 4e Klasse en jaren geleden in de 3de Klasse uitkwam. Uiteraard willen ook zij graag de sprong weer maken. Tegen Holten werd na een 7-7 eindstand (!) uiteindelijk na verlenging gewonnen en afgelopen weekend schoot de ploeg SV Vasse terug naar de 4e Klasse.


Saasveldia maakte korte metten met BSC UNISSON en won vorige week de kraker en derby tegen UD Weerselo met 3-2.

HVV Hengelo-KSV Vragender (terrein Reünie Borculo)
Na een terugval kunnen de Hengeloërs de sprong naar de 4e Klasse weer maken. Tegenstander KSV Vragender uit de Achterhoek is 4e Klasser en kwam een aantal jaren op dat niveau uit. Nu is het menens en moet de club volle bak om het klassenbehoud proberen te verlengen. Ze spelen in eigen provincie tegen HVV Hengelo dat op één punt na de titel in de 5e Klasse A aan Bentelo moest laten. De Achterhoekers zegevierden tegen SVBV en Ajax Breedenbroek. De Tukkers versloegen Vosta en SV Almelo.
Hilbert van Gils, trainer van HVV Hengelo: ,,Wij als HVV Hengelo kijken met zijn allen/de hele club uit naar zondag. Uiteraard hopen we dat we een uitstekend seizoen af te sluiten met promotie wat voor ons het puntje op de i zou zijn. We zijn er klaar voor en we zijn compleet geen blessures of schorsing. We kijken natuurlijk met respect naar onze tegenstander en we weten dat we vol aan de bak moeten tegen deze stugge hardwerkende ploeg uit Vragender.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *