22 juli 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

SC Barbaros bekert morgen tegen Blauw-Geel’55 uit Ede

Speciale wedstrijd in het teken van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Morgenmiddag speelt SC Barbaros uit Hengelo de bekerwedstrijd in de zestiende finales van de Oostelijke Districtsbeker. Tegenstander is Blauw-Geel’55 uit het Gelderse Ede. Het is een van de weinige bekerwedstrijden die in het oosten van Overijssel wordt gespeeld.

Het is natuurlijk een belangrijke en officiële wedstrijd, maar alles staat in het teken van geld inzamelen voor Turkije. Leden en vrijwilligers van de Hengelose voetbalclub zijn al dagen in de weer om alles goed voor te bereiden. Op het sportpark worden namelijk overheerlijke gerechten en hapjes verkocht: lahmacun, baklava, gözleme, Turkse hartige hapjes, cupcakes en onder meer salades. Tussen 10.00 en 18.00 uur worden de lekkernijen verkocht. De opbrengst ervan gaat naar de getroffenen in het aardbevingsgebied. Het is eveneens mogelijk om ter plekke via QR-codes te doneren. Ook zal er een doneerbox in de kantine staan.

SC Barbaros-voorzitter Erkan Coskunsu spreekt al zijn dankbaarheid over de inzet van de bij de club betrokken mensen uit en hoopt dat veel mensen naar het sportpark komen. ,,SC Barbaros is als onderdeel van het Turks Platform Hengelo in actie gekomen om woonunits te realiseren voor getroffenen in het rampgebied. Hiermee willen wij voor zoveel mogelijk getroffenen een tijdelijk, veilig verblijf bieden. De spelers komen met spandoek het veld op. We spelen geheel in het zwart. Ook de tegenstander speelt met rouwbanden.”

Ook trainer Cuneyt Avsar is iedereen ontzettend dankbaar en hoopt op een dag waarop heel veel geld zal worden ingezameld. ,,Het wordt een bekerwedstrijd met een zwart randje voor ons. Wij gaan ook eenmalig in het zwart spelen. Onze doelstelling was om ver te komen in de beker. Deze doelstelling blijft ongewijzigd. Wij missen wat spelers, maar hebben er alle vertrouwen in dat wij ook kunnen winnen met deze jongens; we zijn in goede vorm na de winterstop.

Naast de verkoop van eten en drinken en de doneeractie gaan we ook de kantine-omzet doneren.

.