22 juli 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Bekervoetbal: exit SC Barbaros, Quick’20 door. Bon Boys en MVV’29 komen vanavond in actie

SC Barbaros is in de achtste finales van de Oostelijke Districtsbeker gestrand. In Lelystad werd met 2-0 van de koploper in de zaterdag tweede Klasse I, Batavia’90 verloren. In de Flevopolder werd het 2-0. De Hengeloërs hadden er maar wat veel zin in en waren met een bus vol supporters vertrokken. Volop gezelligheid onderweg en langs de lijn, maar het mocht niet baten. Ondanks de grote hoeveelheid kansen die de formatie van trainer Cuneyt Avsar kreeg wonnen de Flevolanders met 2-0.

Avsar vond dat er meer inzat: ,,Zij hadden meer balbezit, maar wij de betere kansen. We vergaten onszelf te belonen. Zo schoten we twee ballen tegen de lat en misten we een grote kans recht tegenover de keeper. Heel zuur.”

Quick’20 bereikte wél de kwartfinale door in Olst met 1-0 van SC Overwetering te winnen. Een zuinig resultaat voor de formatie van trainer René Nijhuis tegen de zondag derdeklasser, maar het was dus genoeg. SC Overwetering vocht voor elke meter en maakte het de Oldenzalers nog knap lastig, maar de uitslag had ook hoger kunnen uitvallen als de gasten beter met de hen geboden kansen waren omgesprongen.

De andere uitslagen:

VIOD Doetinchem − Veensche Boys 1-3

SDC Putten − CSV Apeldoorn 0-1

Voorwaarts Twello – Berkum 2-3

AZSV − SC Bemmel 3-0

Vanavond spelen Bon Boys en MVV’29 beiden een uitwedstrijd. Zondag derdeklasser MVV’29 uit Harbrinkhoek treft een loodzware tegenstander, namelijk Juliana’31 uit Malden dat tegen de grens met Limburg aan ligt. De ploeg speelt in de Vierde Divisie en slaat daarin geen slecht figuur. Een loodzware dobber derhalve, tóch gaat trainer Ruud Ottenhof er niet naartoe om er voor spek en bonen te spelen. Natuurlijk vindt hij de competitie belangrijker, maar zijn ploeg zal er alles aan doen om goed voor de dag te komen en iets moois neer te zetten. Ottenhof: ,,Voor MVV’29 een mooie wedstrijd tegen een sterke tegenstander uit de Vierde Divisie. Voor onze spelers is dit een mooie kans om zich te meten met spelers van dit niveau. Dat het een zware wedstrijd gaat worden staat vast. Maar we gaan proberen onze huid zo duur mogelijk te verkopen en dan zien we wel hoe de stand is na negentig minuten.”

In Beuningen net boven de rook van Nijmegen speelt Bon Boys tegen Beuningse Boys, een tweedeklasser. Het kan een erg interessant duel worden tussen twee ploegen die niet veel voor elkaar onder doen. Bon Boys-trainer Matthijs Blijham is zich bewust dat het een fysiek sterke ploeg met veel ervaring is en dus weet hij waar ze aan toe zijn. ,,Alhoewel we afgelopen zondag de periode pakten waren we erg ontevreden over de uitvoering van ons eigen spel. We voelen daarom de motivatie om morgenavond een goede wedstrijd te spelen vanuit onze eigen kracht met goed positiespel. Tel daarbij op dat het de achtste finale van de beker is, dus ik verwacht een mooie wedstrijd tegen een lastig bespeelbare tegenstander.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *