22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Bekervoetbal: DETO verslikt zich in tweedeklasser Veensche Boys

Vandaag werd al een groot aantal bekerwedstrijden in de zestiende finales van de Oostelijke Districtsbeker gespeeld. Er kwamen vijf clubs uit Oost-Overijssel in actie. Twee ervan bereikten de volgende ronde, namelijk zondag derdeklasser SC Barbaros en zondag tweedeklasser Bon Boys.

SC Barbaros kende een fantastische dag, want won met 3-0 van het Eder Blauw-Geel’55. Bovendien werd veel geld opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Bon Boys won in Kampen met 1-0 van KHC. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam na een uur spelen op naam van Jeffrey Zijlstra. ,, De eerste zestig minuten was Bon boys de betere en na de 0-1 begon KHC opportunistisch op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Ze creëerden enkele kansen en het was overleven voor ons. In de omschakeling lagen er voor ons veel ruimtes waar we onvoldoende uithaalden. Uiteindelijk was een gelijkspel op basis van de kansenverhoudingen terecht geweest, maar een knappe prestatie van ons”, oordeelde Bon Boys-trainer Matthijs Blijham.

Vierde Divisionist DETO ging kopje onder bij zaterdag tweedeklasser Veensche Boys. De club uit Nijkerkerveen was met 3-1 te sterk. Ook Achilles’12 kwam op de koffie. In en tegen Berkum werd het maar liefst 5-1. DOS’37 vond in Lelystad zijn Waterloo: Batavia’90 versloeg de Vriezenveners met 4-2.

Zaterdag 18 februari:

  • SC Barbaros-Blauw-Geel’55 3-0
  • Veensche Boys-DETO 3-1
  • KHC-Bon Boys 0-1
  • Berkum-Achilles’12 5-1
  • Batavia’90-DOS’37 4-2

Programma:

Dinsdag 21 februari:

CSV Apeldoorn-Rigtersbleek

Donderdag 23 februari:

MVV’29-SV Vasse

Zaterdag 25 februari:

Go Ahead Kampen-Quick’20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *