22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

SC Barbaros stijgt naar tweede plaats na winst bij Luctor et Emergo

SC Barbaros juicht na weer een goal

SC Barbaros zit in een flow. De formatie uit Hengelo won vorige week nog het bekerduel tegen Groen-Geel’55 uit het Gelderse Ede en bereikte daardoor de laatste zestien in de Oostelijke Districtsbeker en zegevierde vanmiddag wederom: middenmoter Luctor et Emergo uit Almelo werd met 4-2 verslagen.

Kopduel tussen Douglas (rood shirt) en Youri Hoebink van Luctor et Emergo

Daardoor blijft de ploeg van trainer Cüneyt Avsar op koers in de titelstrijd in Zondag 3A. Het is het grote doel van Avsar. Vorige week gaf hij na de bekerwinst nog aan dat hij zo rap mogelijk terug wil naar de tweede klasse en het liefst nog een treetje hoger. Ze zijn in ieder geval hard op weg met spelers die op hoger niveau hebben geacteerd. Neem Douglas Franco Teixeira, ook wel Douglas genoemd. Hij speelde in het verleden bij FC Twente en Dinamo Moskou en staat nu ‘gewoon’ in de achterhoede bij SC Barbaros. De ambitieuze club heeft verder een aantal zeer handige aanvallers in de gelederen met een prima middenveld.

Kampioen

Dit team kan kampioen worden, maar dan moet het volgens Avsar wel beter dan in de eerste helft in Almelo. ,,De eerste helft was onder de maat, maar in de tweede helft hebben we ons goed hersteld.” De altijd hard werkende Romin Ahmadi scoorde de 1-0 na een prima aanval, maar daarna vergaten de roodhemden verder afstand te nemen. Hierbij moet gezegd dat de gastheren zeker niet slecht speelden en vooral via de rechterflank gevaarlijk waren. Hoge ballen bereikten vaak de sterke spits Tycho van Wietmarschen die na een kwart wedstrijd raak kon koppen. Het bleef halverwege de wedstrijd bij elk een goal.

Babuloğlu

Dat het in de tweede helft voor SC Barbaros beter zou moeten moge duidelijk zijn. Luctor et Emergo hoopte zolang mogelijk de stand te consolideren en het liefst nog een goal te maken. Omdat de bezoekers uit Hengelo echter snel scoorden door Burak Babuloğlu kwam aan die hoop al gauw een einde. Er stonden 51 minuten op de klok en het was ook SC Barbaros dat de klok sloeg. Hoewel de Almeloërs zeker niet slecht speelden en zich kranig verweerden konden ze niet voorkomen dat Babuloğlu nogmaals scoorde. Net als de andere goals van dichtbij binnengeschoten nadat de verdediging van de thuisploeg te kijk werd gezet. Het gold ook bij de 1-4 door Ahmadi.

Daarna was het verzet van de gastheren niet eens gebroken, want ze bleven maar gaan. Marnix Schollink scoorde zelfs de 2-4 en daarna was de club uit Almelo nog dicht bij de aansluitingstreffer. Zover liet SC Barbaros het echter niet komen en dus was de driepunter een feit.

Luctor et Emergo-trainer Remco Hammink: ,,In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij en vond ik dat de beste kansen kregen. De tweede helft was dat andersom. We maakten een onnodige overtreding vlak na rust waaruit de 1-2 kwam. Daarna was het zoeken en was een herstel lastig. Na de 1-3 een vrij grote kans gemist op 2-3 en direct daarna een blunder op 1-4. We hebben het wel geprobeerd en na de 2-4 was het nog niet klaar, maar helaas niet meer gelukt om er 3-4 van te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *