22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

MVV’29 wint nu wél van SV Vasse en bekert verder

MVV’29 verloor nog geen twee weken geleden met 4-0 bij SV Vasse. Het was een competitieduel in Zondag 3A. Elf dagen later stond het bekerduel in de zestiende finales van de Oostelijke Districtsbeker op het programma. Deze keer in Harbrinkhoek. Nu waren de rollen omgekeerd: MVV’29 won en bekerde verder. Daar was wél een strafschoppenserie voor nodig; na reguliere speeltijd stond het 1-1, na strafschoppen 5-4.

Ondanks het puike verzet van SV Vasse was de winst van de thuisploeg niet onverdiend te noemen. In de eerste helft was namelijk al te zien dat MVV’29 tot meer en de betere kansen dan de bezoekers kwamen, maar het net maar niet konden vinden. Trainer Ruud Ottenhof vond dat zijn ploeg er tot de thee meer had moeten uithalen. ,,We hadden de overhand, maar in de eindpass en het afronden hadden we pech (schot op de paal en lat). Als je dan snel op voorspong komt maak je het jezelf makkelijker en dwing je ze van de goal af te komen. Nu bleven ze met elf man achter de bal en gokten ze op de omschakeling. Doordat we zelf niet scoorden hielden we hen in de wedstrijd.”

Na rust leek het dan te gaan lukken, want SV Vasse stond flink onder druk. Ook hier zwijnde de formatie van trainer Nico Eshuis. Rond het uur spelen had MVV’29 dan eindelijk succes: Floris Nijhuis reageerde goed nadat hij werd aangespeeld en passeerde de Vasser goalie Dieks Hannink. Daarna kropen de Vassenaren die zeer compact en verdedigend speelden iets meer uit de schulp. Het leverde nog succes op ook: vier minuten voor tijd reageerde Rick Haarhuis goed op een pass vanaf het middenveld. ,,We hielden hen wederom veel te lang in de wedstrijd, maar uiteindelijk vond ik de winst terecht; de voetballende ploeg won.” Nico Eshuis: ,,Aan de bal waren zij beter, maar dat mag ook. Zij zijn immers vijf keer zo groot. Bij ons ontbraken trouwens onze eerste keeper en twee beste spelers.”

De strafschoppenserie was heel spannend. MVV’29 deed het net even beter en zag Daan Scholten de laatste strafschop benutten. De formatie uit Harbrinkhoek bekert in de achtste finales uit tegen Juliana’31 uit het uiterste zuiden van Gelderland. Bovendien een sterke ploeg, want subtopper in de Zondag Vierde Divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *