18 oktober 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

UD Weerselo grote winnaar van het afgelopen weekend

In Zondag 4A is er volop spanning als het gaat om de titelstrijd: vier ploegen komen er immers voor in aanmerking. Vanmiddag kwamen ze allen in actie en in twee onderlinge duels kwamen alle vier teams uit. In Lattrop speelde DTC’07 tegen De Lutte en in Weerselo was het duel tussen UD Weerselo en KOSC uit Ootmarsum. Eerstgenoemde wedstrijd eindigde in 1-1 en het treffen in Weerselo werd een prooi voor ‘Utile Dulci’ (2-0).

Spekkoper

Daarmee werd de formatie van trainer Mark Dijkstra spekkoper, want waar de beide koplopers punten verloren, wonnen de Weerseloërs dus. Er viel ook niets op af te dingen, want de thuisploeg liet zien vooral voor rust de betere te zijn. Halverwege de wedstrijd stond het echter nog maar 1-0 door een goal van Jim Oude Lashof en dus was er nog wel wat mogelijk voor de Ootmarsumers.

Twee keer geel Hulskotte

Het geloof was er ook wel, maar de tweede helft was nog maar net begonnen of er viel al een rode kaart te noteren. Thijs Hulskotte van KOSC kreeg hem nadat hij geen afstand hield bij een doeltrap van de keeper van UD Weerselo. Het leverde hem zijn tweede gele kaart van de wedstrijd op en de gasten liepen derhalve achter de feiten aan, maar gaven niet op.

Ondanks de numerieke minderheid bleven de bezoekers proberen er iets van te maken. Er ontstonden ook wel enkele kansen, maar echt heel groot waren ze niet. Het gold ook voor UD Weerselo dat vooral ‘de nul’ wilde houden. Uiteindelijk lukte dat dus, want na tachtig minuten voetballen viel de 2-0 door Nick Meijerink en staat de ploeg samen met KOSC op drie punten achterstand van DTC’07 en De Lutte.

KOSC-trainer Rob Roelofs over de wedstrijd: ,,Die tweede gele kaart maakte het er niet gemakkelijker op. De goede bedoelingen konden dus meteen de prullenbak in. Gek genoeg was UD het daarna kwijt en konden wij met een beetje opportunisme nog tot wat kansjes komen. Tien minuten voor tijd viel echter de 2-0 uit een counter en was het klaar. Helaas. Op naar volgende week.”