22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Bon Boys, ATC’65 en SC Barbaros vanavond in actie in de nacompetitie

Vanavond spelen drie ploegen uit Twente in de nacompetitie: Bon Boys, ATC’65 en SC Barbaros. Eerstgenoemde twee ploegen strijden voor een plek in de eerste klasse, SC Barbaros voor een plek in de tweede.

Bon Boys neemt het in een uitwedstrijd tegen het Drentse Roden op. Die ploeg eindigde op de tiende plaats in de ‘Noordelijke eerste klasse’ waarin ook TVC’28 en NEO uitkwamen en heeft drie jaar ervaring op dit niveau. De jaren ervoor acteerde de ploeg veelvuldig in de tweede klasse. Trainer Matthijs Blijham gaat voor een goed resultaat: ,,Ik heb wat informatie ingewonnen bij ploegen die bij Roden in de competitie hebben gezeten. Het zijn twee ploegen met verschillende speelstijlen: zij verdedigen compact en loeren op de omschakeling. Wij willen graag het spel maken en vanuit goed positiespel tot kansen komen. Ik ben ervan overtuigd dat als wij het niveau van afgelopen zondag halen dan zal ons positiespel overwinnen en maken wij de grootste kans om tot scoren te komen. Voor het gevoel is het ook verschillend: wij kunnen promoveren en zij spelen tegen degradatie. Dat kan in ons voordeel zijn.

ATC’65 speelt op eigen veld tegen Leones uit het Gelderse Beneden-Leeuwen. Die club eindigde ook op de tiende plaats, maar dan in de ‘Oostelijke eerste klasse’ met Overijsselse en Gelderse ploegen. Leones speelt voor het vierde seizoen op rij op dit niveau en speelde net als Roden jarenlang in de tweede klasse. Assistent-trainer Ronnie van der Sleen heeft er veel vertrouwen in: ,,We gaan vol op de aanval. ATC speelt thuis en we vliegen er dus volle bak in. Zondag is weer een wedstrijd en als je dan doorkomt is de laatste wedstrijd volgende week zondag op neutraal terrein. We gaan ervoor.”

SC Barbaros neemt het in Hengelo tegen competitiegenoot FC TRIAS op. De ploeg uit Winterswijk won afgelopen zondag met 3-2 van Warnsveldse Boys, terwijl de Hengelose club vanavond pas voor het eerst in actie komt vanwege de hogere tweede plaats in de competitie. SC Barbaros-trainer Cuneyt Avsar geloof ook in een goed resultaat: ,,We moeten niemand onderschatten maar hebben vertrouwen in ons eigen kunnen en willen promoveren naar de tweede klasse. Het is ons doel. Ik verwacht dan ook een sterke wedstrijd van onze kant en dat we gaan winnen. Ik ken de tegenstander goed omdat ze bij ons in de competitie zaten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *