22 juli 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Bon Boys en De Tukkers liggen eruit, SC Barbaros en ATC’65 gaan verder

Gisteravond was er gematigd succes voor de Twentse ploegen in de nacompetitie: Bon Boys en De Tukkers verloren beide verre uitwedstrijden tegen respectievelijk Roden en Bekkerveld, maar de Hengelose ploegen ATC’65 en SC Barbaros kwamen wél een ronde verder en spelen zondag wederom voor een plek in de finale voor promotie naar respectievelijk de eerste en tweede klasse in het zondagvoetbal.

Roden-Bon Boys

De Haaksbergers reisden kriskras door Nederland voor een plek in de eerste klasse, maar de reis eindigde gisteren in Drenthe door een krappe, onnodige 2-1 nederlaag in en tegen Roden. Na een 2-0 ruststand scoorde Dani Bultman aan het begin van de tweede helft de aansluitingstreffer, maar het mocht niet baten. Trainer Matthijs Blijham: ,,We speelden goed positiespel, maar verzuimden voorin met overtuiging met de kansen om te gaan. Zoals de spits van Roden wél deed, bij de 1-0 bijvoorbeeld. Het voelt daardoor dus als een onnodige en pijnlijke uitschakeling tegen een tegenstander die de in de tweede helft alles heeft weggeschoten.”

ATC’65-Leones

De Hengeloërs leverden een puike prestatie tegen de herkanser uit de eersteklasser. Na een helft spelen stond het al 2-0 door goals van Florian Boitelle en Ebi Willemsen. Laat in de tweedse helft scoorde Boitelle wederom en besliste hij de wedstrijd. Tien minuten voor tijd scoorde Tom Bello voor de Gelderlanders, maar het mocht de pret voor de ATC’65-ers niet meer drukken. Zondag a.s. is het Limburgse Bekkerveld tegenstander in Hengelo. Die ploeg won gemakkelijk van De Tukkers. ,,Het was een terechte overwinning voor ons. Vooral in de eerste helft hebben we een goed niveau gehaald. In de tweede helft hadden we de wedstrijd eerder op slot moeten gooien; we waren een beetje slordig in de afronding”, sprak assistent-trainer Ronnie van der Sleen van ATC’65.

Bekkerveld-De Tukkers

In het Zuid-Limburgse Heerlen was Bekkerveld een maatje te groot voor de formatie uit Albergen. De Limburgers begonnen beter, voetbalden gemakkelijker en scoorden twee keer op cruciale momenten: vlak voor rust en aan het begin van de tweede helft. Toen de 3-0 laat in de wedstrijd werd gescoord was het eigenlijk al beslist. De Tukkers speelden na rust iets beter, maar konden te weinig inbrengen. De Tukkers blijft dus tweedeklasser. Trainer Erik Hazewinkel van de Albergers: ,,We hebben terecht verloren van een erg goede tegenstander. Verdedigend zijn we niet in de problemen geweest en we gaven feitelijk geen kansen weg, maar aan de bal kwamen we te kort en we hebben dus zelf ook te weinig kansen af kunnen dwingen. Het is daarom erg jammer dat zij vanuit twee heel mooie directe vrije trappen scoorden. De tweede maakten ze meteen na rust. Daardoor hebben we in de tweede helft nooit echt het gevoel gehad dat we die wedstrijd naar ons konden toetrekken. We hebben er alles aan gedaan, maar liepen vlak voor tijd nog tegen een counter aan. We hebben er vrede mee, hebben een prachtig seizoen gehad en nu verloren van een betere tegenstander.”

SC Barbaros-FC TRIAS

Cruciaal was ook SC Barbaros dat in de derde en 74steminuut scoorde: eerst door Romin Ahmadi en daarna door trainer Cuneyt Avsar die met al zijn ervaring de wedstrijd besliste. De oefenmeester sprak zelf van een collectief succes. Avsar over de wedstrijd: ,,Het was een goede start: na een geweldige aanval werd het meteen 1-0. Vervolgens vergaten wij op dezelfde manier door te voetballen waardoor zij wat beter in de wedstrijd kwamen. Ze kregen een zeer dubieuze penalty (Schwalbe) en het werd 1-1. In de rust hebben we wat omzettingen gedaan en kwamen we goed uit de kleedkamer met een paar dotten van kansen die we niet benutten. Uiteindelijk beslisten we het. Daarna waren er op en neer wat kansen. Niet onze beste wedstrijd, maar ik vind dat wij verdienden om te winnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *