22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Programma nacompetities zondag

Morgen vindt een groot aantal wedstrijden in het kader van de nacompetitie plaats. Hieronder een overzicht.

Volharding-NEO
NEO kan historie schrijven en voor het eerst in het bestaan de Vierde Divisie bereiken. Daarvoor moet nog uiteraard nog een paar keer worden gewonnen: eerst in het Noord-Brabantse Vierlingsbeek waar SV Volharding zal moeten worden bedwongen. Die ploeg eindigde op de tweede plaats in de 1e Klasse Zuid 2 en is dus een gevaarlijke tegenstander.
NEO-trainer Michel Steggink: ,,Ik verwacht morgen een spannende wedstrijd die op details beslist gaat worden: twee voetballende ploegen. Volharding is net als ons vorig seizoen kampioen geworden en heeft dezelfde speelwijze en spelprincipes als wij. Het weer zal van invloed zijn; de fitste ploeg zal in het voordeel zijn.
Wij zijn net als NEO erg tevreden en trots op het afgelopen seizoen: promoveren en tot twee wedstrijden voor het einde meevoetballen voor het kampioenschap. Dat had niemand op voorhand gedacht. Natuurlijk hebben we even gebaald, maar al snel hebben we de de knop weer omgezet om met elkaar een mooi toetje in de vorm van de nacompetitie tot een goed einde te brengen. Dit zijn de wedstrijden waar je een heel jaar lang voor traint. We gaan er dan ook met een goed gevoel naartoe en gaan ervan genieten.”

SC Barbaros-Eilermark
Een leuk onderonsje tussen de zondag derdeklasser uit Hengelo en de zondag tweedeklasser uit Enschede. SC Barbaros is op dreef en wil ook de Enschedese club verslaan. Trainer Cuneyt Avsar van SC Barbaros: ,,Ik denk dat het een mooie pot wordt met ploegen die aan elkaar zijn gewaagd.”

SV Vasse-Orderbos
SV Vasse speelt op eigen veld tegen Orderbos uit Apeldoorn. Die club werd derde in de 4e Klasse F: een totaal onbekende ploeg voor de Vassenaren. Ook trainer Nico Eshuis heeft geen idee wat hij ervan moet verwachten. ,,Ik ken de ploeg totaal niet. We zijn trouwens verre van compleet en het is even afwachten hoe iedereen zich houdt in de hitte.”

UD Weerselo-Saasveldia
Weerselo tegen Saasveld is natuurlijk een erg interessant affiche; de afstand tussen beide sportparken is ongeveer vijf kilometer en er wordt dus veel publiek verwacht. UD miste op een haar na het kampioenschap in 4A en de Saasvelders hadden bijna het klassenbehoud in de derde klasse gerealiseerd. Trainer Mark Dijkstra van UD Weerselo: ,,Aan de voorkant is het een mooi affiche: twee dorpen waar nog geen vijf kilometer tussen zit. Dit kun je aan het begin van het seizoen niet voorspellen.
Ik verwacht een wedstrijd waarin we beiden vijftig procent kans hebben. Wij gaan dan wel voor promotie en die ploegen zitten meestal in een wat betere flow, maar zij streden tot laatste wedstrijd ook nog voor deelname aan de nacompetitie voor promotie, dus dat positieve gevoel zal ook bij hen aanwezig zijn en helemaal na de overwinning van vorige week. Klein voordeeltje kan zijn dat we thuis spelen, maar ik verwacht veel publiek in een mooie entourage. Hopelijk word het een sportieve wedstrijd waarin het voetbal hoogtij viert en uiteraard dat wij aan het einde aan de goede kant staan.”
Joost Klein Buursink, trainer van Saasveldia: ,,Het wordt een mooie derby en we zijn er klaar voor. Ik verwacht een open wedstrijd en ik denk dat we goed aan elkaar gewaagd zijn.”

Haarle-Diepenveen
Een Overijssels onderonsje tussen een ploeg uit de gemeente Hellendoorn en Deventer In competitieverband zullen ze niet gauw tegen elkaar uitkomen, maar in de nacompetie is dat dus wel het geval. Haarle kende een prima seizoen en werd tweede in de 4e Klasse. Diepenveen redde het net niet een klasse hoger, maar kan zich via de nacompetitie nog proberen te handhaven. Jordi Willems, trainer van Haarle: ,,Diepenveen zal er alles aan gaan doen om degradatie te ontlopen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor om er een mooie pot van te maken. Haarle wil naar de finale en we gaan onze uiterste best doen om dat voor elkaar te krijgen.”

HVV Hengelo-SV Almelo
De Hengeloërs waren er ontzettend dicht bij, maar misten promotie naar de vierde klasse op een haar. Trainer Hilbert van Gils van de thuisclub wil dan ook koste wat kost promoveren. Voor zijn club begint het pas echt, want in de vorige rondes hoefde men nog niet te spelen. ,,We hebben er als elftal een goed gevoel over en gaan er vol voor. Onze doelstelling voor het seizoen was promotie en die doelstelling hebben we nog steeds in eigen hand. We weten dat het een lastige wedstrijd zal worden tegen Almelo, maar hebben er alle vertrouwen in en met het thuisvoordeel en onze prachtige supporters die ons door dik en dun steunen moet het goedkomen.”

Gendringen-KOSC
In Ootmarsum zijn ze ook klaar voor promotie, maar ze zijn er nog lang niet en dan moet er ook nog eens tegen de grote onbekende uit de Achterhoek, Gendringen, worden aangetreden. Trainer Rob Roelofs van de Ootmarsumers: ,,Hoewel we Gendringen natuurlijk niet kennen verwacht ik eenzelfde gelijkopgaande wedstrijd als tegen Vogido. Hopelijk zijn we bestand tegen de zomerse omstandigheden en kunnen we ons plaatsen voor de finale.”

De overige wedstrijden:

ATC’65-Bekkerveld
Hengelo-Almelo
Hector-De Hoven
Erix-vv Twenthe
Borne-Langeveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *