22 juli 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

ATC’65 redt het niet tegen Zuid-Limburgers

ATC’65 uit Hengelo kende een prachtig seizoen in de Zondag 2e Klasse: tot en met de laatste speeldag meegestreden om de titel, maar die ging uiteindelijk naar Stevo uit Geesteren.

In de nacompetitie ging het prima met twee overwinningen, waaronder tegen een eersteklasser, maar gistermiddag strandde het schip tegen de Zuid-Limburgers van Bekkerveld met Dick ‘Cooky’ Voorn als trainer. Hij was de assistent van Bert van Marwijk bij het Nederlands Elftal, ook tijdens het WK van 2010 toen Oranje tweede werd. Heel rustige man en een uitstekende coach. Tactisch zette hij de boel goed neer na rust en de 2-0 overwinning van de formatie uit Heerlen leidde zijn ploeg naar de finale volgende week.

De formatie uit Hengelo gaf vooral in de eerste helft goed partij en kreeg toen de betere kansen. Na rust kwam het gevaar vooral van de vleugels van de gasten en werd heel effectief gescoord. Daarna gaven de bezoekers nauwelijks nog iets weg.

Assistent-trainer Ronnie van der Sleen van de Hengeloërs vond dat zijn team de aansluitingstreffer echter nog wel had kunnen maken. ,,Twee goede teams die wilden voetballen waarbij wij de eerste helft een aantal goede kansen hebben gehad om de score te openen. Als wij hier zouden scoren dan zou het natuurlijk een heel andere wedstrijd worden. Helaas een wat mindere tweede helft waarin Bekkerveld op de juiste momenten scoorde. Wij hadden nog wel mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen, maar waren niet bij machte om dit te bewerkstelligen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *