22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Overzicht nacompetitievoetbal zondag

Gisteren werden weer een groot aantal wedstrijd in het kader van de nacompetities gespeeld. Het was het een-na-laatste voetbalweekend van dit seizoen; komend weekend gaat het er echt om en zijn de finales. Op zondag was er naast vreugde ook verdriet, want de ene ploeg ging verder en voor de ander hield het op en is het een kwestie van weer opnieuw beginnen. Tijdens de finales is er op zondag een Twentse onderonsje tussen Borne en vv Twenthe. De andere finales zijn veelal tegen Gelderse teams.

Volharding-NEO 0-1

NEO kan geschiedenis schrijven. De formatie uit Borne zit dan ook echt in de lift, want vorig seizoen nog tweede klasse en wie weet komend seizoen op landelijk niveau, in de voormalige Hoofdklasse, de Vierde Divisie. In Noord-Brabant leek de wedstrijd tegen Volharding op een gelijkspel uit te lopen tot het moment dat Jasper Scholten de bal diep in blessuretijd tegen de touwen werkte. Trainer Michel Steggink van NEO: ,,We begonnen matig aan de wedstrijd, maar gedurende de eerste helft werd dat beter. Voor de drinkpauze gaven we ook twee, drie kansen weg en hadden we ook zo maar achter kunnen staan. Na de eerste drinkpauze ging het al beter en gaven we weinig tot niks meer weg en creërden zelf twee, drie mogelijkheden en een grote kans. In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij. We speelden constant op de helft van Volharding en je zag dat wij fitter waren. We creërden wat kansen en mogelijkheden. Gelukkig viel de goal alsnog in de reguliere tijd, anders hadden we nog de verlenging moeten spelen. Uiteindelijk een verdiende overwinning maar het had anders kunnen aflopen als we in het eerste kwart een tegendoelpunt hadden gekregen. Ben blij dat we met elkaar de nul hebben gehouden en dat we nu met NEO in de finale staan. Een mooie kans om geschiedenis te schrijven met de club; NEO heeft nog nooit hoger dan de eerste klasse gespeeld.”
Komende zondag speelt de ploeg tegen Best Vooruit uit Noord-Brabant. Een locatie moet nog worden vastgesteld.

SC Barbaros-Eilermark 3-2

Foto: Paul Kuipers Fotografie.

SC Barbaros is hard op weg de tweede klasse te halen. In de derby tegen Eilermark ging het vrij gemakkelijk en zat er wel meer in dan de uiteindelijk krappe overwinning. Net als in de vorige ronde was trainer Cuneyt Avsar belangrijk voor de Hengelose club; hij scoorde laat in de wedstrijd de belangrijke 3-1. Avsar: ,,Het was een dik verdiende overwinning. In de eerste helft waren we heer en meester en vermoeidheid was niet te zien bij de jongens. We gingen met 2-0 de rust in, maar het had minimaal 3-0 moeten zijn. In de tweede helft werd een foute terugspeelbal afgestraft: 2-1 Vervolgens viel ik in en maakte de 3-1 . Een vrije trap van hen gaat via via erin en zo werd het nog 3-2 net voor tijd. Een verdiende finalist uiteindelijk.” In de finale speelt SC Barbaros tegen Lemelerveld.

UD Weerselo-Saasveldia 2-3

Het werd een prachtige derby waarin de Saasvelders net even beter waren en zich voor de finale plaatsten. Voor de Weerseloërs begon het nog wel goed, want Thomas Harperink scoorde na ruim een half uur de 1-0. Nog voor de thee maakte Sjors Kenkhuis de gelijkmaker. Na rust sloegen de gasten net na een uur spelen toe: eerst door Hassan Albou Mohammed en daarna door Jorrit Nijland. Meteen erna kreeg UD-speler Pim Broenink zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Gijs Muller scoorde desondanks nog de aansluitingstreffer, maar zijn goal viel veel te laat. Joost Klein Buursink, trainer van de Saasvelders: ,,Het ging moeizaam’UD was ded eerste 25 minuten beter. Ze kwamen terecht op 1-0 achterstand, maar net voor rust kwamen we op gelijke hoogte door een zwakke bal van hen achterin. UD gaf veel power en dat brak ze op na rust. We hadden de controle en kwamen op 1-3. Er viel toen een rode kaart voor hen (twee keer geel) en ze maakten nog de 2-3, maar we trokken de overwinning over de streep.”

HVV Hengelo-SV Almelo 2-0

HVV Hengelo won eenvoudig van SV Almelo, maar vond in de Almelose doelman een sta-in-de-weg. Desondanks lukte het de overwinning binnen te halen. Pas na rust werd echter gescoord: eerst vanaf de stip door Jan Peters en daarna door Maikel Berends. Trainer Hilbert van Gils van de ploeg uit Hengelo: ,,Het was een prima wedstrijd van onze kant. We hebben vanaf de eerste minuut de wedstrijd gedicteerd. Het enig dat we nalieten was ons belonen met doelpunten en dat lag ook aan de doelman van Almelo die een zeer goede wedstrijd keepte. In de tweede helft zagen we hetzelfde beeld. We kregen een strafschop die door Jan Peters werd benut. De 2-0 eindstand werd gemaakt door Maikel Berends die prima binnenschoot. Een verdiende overwinning.”
In de finale speelt HVV Hengelo tegen KSV Vragender.

SV Vasse-Orderbos 2-3

Voor SV Vasse zit het derde klasserschap er na één seizoen alweer op. Tegen de Apeldoorners werden te veel spelers gemist. Tóch begon het heel goed voor de Vassenaren: na twintig minuten stond het al 2-0 door goals van Douwe Naber en Rif Wiefferink. Na rust ging het mis. Trainer Nico Eshuis van SV Vasse: ,,Wij misten gister wel iets te veel spelers al was er van enig krachtverschil niet echt sprake; na twintig minuten stonden we met 2-0 voor en hadden we eigenlijk moeten uitlopen. Vlak voor rust maakten zij de 2-1 en daarna waren we het een beetje kwijt en ontstond er bij hen het geloof dat er wat te halen viel. Na zestig minuten kwamen ze ook op 2-2. Een minuut voor tijd schoten we nog op de paal, maar in blessuretijd maakten zij de winnende.”

Haarle-Diepenveen 2-4

Haarle verloor uiteindelijk, maar stond na iets meer dan een uur spelen nog met 2-1 voor. Frank Tillema scoorde al na vijf minuten de 1-0, daarna werd het 1-1 en in de 62ste minuut zorgde Jord Veldkamp voor de Haarlese voorsprong. Daarna sloegen de gasten drie keer toe. Trainer Jordi Willems vond het niet nodig. ,, iepenveen heeft twee a drie momenten in ‘de zestien’ gehad. Voor de rest hebben wij de meeste kansen en het meeste balbezit gehad, maar ja dat telt helaas niet in het voetbal.”

Gendringen-KOSC 4-1

KOSC kon de sprong naar de derde klasse niet maken. In de Achterhoek kwam Gendringen pas na verlenging als winnaar van het veld. De Ootmarsumers deden dus lang mee en hadden de wedstrijd ook voortijdig kunnen beslissen. Trainer Rob Roelofs van KOSC: ,, We kwamen na een half uur op 0-1 en hadden direct na rust kansen op 0-2. Daarna kwam Gendringen steeds meer opzetten en viel op dat moment de terechte gelijkmaker. In de eerste helft van de verlenging leken bij beide ploegen de krachten verdwenen. In de 110de minuut echter een goede individuele actie met de 2-1 tot gevolg. Daarna moesten we het open gooien en kon Gendringen vlot naar 3-1 en zelfs 4-1 counteren. Helaas duurde de wedstrijd dus tien minuten te lang.”

Erix-vv Twenthe 3-5

Vv Twenthe maakte er samen met Erix een geweldige wedstrijd van: acht goals, een verlenging en volop spektakel. En als klap op de vuurpijl volgende week de finale voor een plek in de vierde klasse tegen Borne. Trainer Mark Bolink van de club uit Goor: ,,We begonnen de wedstrijd met een overwicht in balbezit. Bij een aantal slordige balverlies momenten zocht Erix direct diepgang en dat resulteerde in een behoorlijke kans voor hen na ongeveer tien minuten spelen. Even later kregen we het beter voor elkaar om de spitsen te bereiken en uiteindelijk viel dan ook de 0-1 door Jeffrey Asbroek. Een paar minuten daaropvolgend passeerde Jeffrey de verdediger en bij de voorzet kopte de verdediger van Erix de bal in eigen doel: 0-2. Je zag bij Erix de verslagenheid en op dat moment hadden we door moeten drukken, maar dat lieten we na. Op slag van rust kreeg Erix een moment uit een voorzet waarbij onze keeper een kopbal recht op zich af kreeg en niet goed wegwerkte. De rebound ging in het open doel en het stond 1-2.
Je merkte dat de aansluitingstreffer hen energie gaf; in de tweede helft gingen ze volle bak spelen en toen hadden wij een fase waarin we het lastig hadden. De tegenstander pompte iedere bal er van de zijkant in en dat zorgde voor een aantal hachelijke momenten. Twenthe werd een aantal momenten zeer gevaarlijk vanuit de counter. We gingen in deze fase twee keer alleen op de keeper af, maar helaas de bal ging er niet in.
In de 87ste minuut kwamen we weer in de aanval waarbij invaller Hilhorst de keeper zelfs passeert en de bal breed geeft om de bal er simpel in te leggen, maar een verdediger kwam terugsprinten en die redde de bal op de doellijn. In de 88ste minuut kwam het moment dat Erix resultaat kreeg met alles of niets erin pompen en maakte ze de 2-2.
In de verlenging zagen we dat bij Erix dat de tank leeg was. Verscheidene spelers kregen kramp waarbij wij nog fit genoeg waren. Invaller Wouter Leusink viel in voor de 36-jarige Mark Nijland en die was goud waard door de 2-3 erin te schieten vanuit een lastige hoek. Het leek erop dat we de wedstrijd in het vat hadden, maar laat het anders gaan en Erix krijgt onverwachts een penalty door een handsbal. Die werd onberispelijk ingeschoten: 3-3.
We toonden veerkracht door positief en vol energie de aftrap aan te gaan. Al snel kregen we weer een aantal mogelijkheden en uiteindelijk was het Luuk Freriksen die Stijn Jeurlink bereikte die de bal in de touwen schoot. Erix lag er wederom verslagen bij. Een aantal minuten later was het Stijn Jeurlink die Luuk Freriksen kon bereiken die de verdediger passeerde en de bal strak in de hoek schoot: 3-5 en de overwinning was binnen met nog drie minuten spelen.”

De overige uitslagen:

Borne-Langeveen 4-1
Hector-De Hoven 0-3
ATC’65-Bekkerveld 0-2
(een verslag van de wedstijd is op deze site te lezen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *