22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Stevo verslaat met gehavend team BWO en stijgt naar de derde plaats

In Zondag 2I is het ongemeen spannend met vijf ploegen die om de titel strijden. Stevo en BWO horen daar ook bij en speelden gistermiddag tegen elkaar in Geesteren. De Hengeloërs zullen de wedstrijd echter het liefst zo gauw mogelijk vergeten, want gingen met 5-1 de bietenbrug op. Heel even leek de ploeg terug in de wedstrijd te kunnen komen, maar na de 3-0 was het over en uit.

Een van de weinige momenten dat BWO aandrong

Veel volk in Geesteren en dus een gezellige middag. Niet voor Rick Nijkamp die aan het begin van de tweede helft met een vrij zware blessure het veld moest verlaten. De wedstrijd kende desondanks een vervolg nadat de thuisploeg voor rust al op een 2-0 voorsprong was gekomen. Eerst schoot Joes Masselink een vrije trap binnen, terwijl Bram Tibbe het laatste zetje gaf nadat Stijn Harmelink een vrije trap had genomen. BWO kwam niet in het stuk voor.

Dat gold wel even aan het begin van de tweede helft met een aantal mogelijkheden voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis. Vooral uit corners kwam er wat gevaar en moest Stevo heel even vrezen. Heel even, want de 3-0 door Jelle Lindeman, de vervanger van Nijkamp. Voor hem een persoonlijk succesje, want nooit eerder scoorde hij voor het vlaggenschip van Stevo. Daarna bleef het even rustig tot de slotfase: zes minuten voor tijd deden de gasten iets terug door Krijn Terink. De formatie van trainer Otto Krabbe schrok er niet van. Integendeel: heel rap werd het 4-1 door Bram Tibbe. Ook Joes Masselink trof twee keer doel en voltooide het kwintet treffers van Geesterense makelij.

Stevo-doelman Luuk Oude Lansink trapt de bal ver weg

Stevo-keeper Luuk Oude Lansink had een eenvoudige middag en sprak van een zeer gemakkelijke overwinning. “Ik vind dat we verdiend hebben gewonnen en mooi dat we nog tot en met 5-1 konden doorgaan.” Stevo is nu vierde in de stand op maar twee punten van koploper Bon Boys. Het blijft een zeer interessante klasse met allemaal Twentse ploegen in de top zeven.

BWO-trainer Geert Veldhuis: ,,Stevo heeft terecht en verdiend van ons gewonnen. We konden in de eerste helft niet in ons spel komen. Zij zetten hoog druk tegen ons en wonnen alle ’tweede ballen’. Aan het begin van de eerste helft kregen we iets meer grip en enkele kleine mogelijkheden. Na de 3-0 was de wedstrijd echter gespeeld. Een teleurstellende wedstrijd en geen goed resultaat van ons.”