22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Tubbergernaren blijven koploper

SONY DSC

Gisteren maakte TVC’28 geen fout door zeer eenvoudig met 5-0 van Jubbega te winnen. De formatie van trainer Michiel Mensink kwam geen moment in de problemen en leidde halverwege de wedstrijd met 2-0 door treffers van topscorer Okke Schepers en Jelle Leenders. Twee fraaie goals die volkomen verdiend waren. Na rust werden er nog drie gemaakt en blijft de ploeg uit Tubbergen dus koploper in de 1e Klasse E Noord met drie punten voorsprong op het Borner NEO.

Zal het de Tubbergernaren dit seizoen dan lukken de sprong naar de felbegeerde Vierde Divisie te maken? Vroeger was dat het walhalla van het amateurvoetbal, want jaren geleden nog de hoofdklasse genoemd, maar door vele veranderingen qua competitie-indelingen is dat niveau inmiddels het derde amateurniveau van ons land. Altijd nog een aanzienlijk niveau en het absolute doel van Mensink en de zijnen. Er blijven steeds minder titelkandidaten over. Samen met NEO en WVV uit het Groningse Winschoten is TVC’28 in die strijd verwikkeld.

Tegen de Friezen uit Jubbega stond er geen maat op de voetbalmachine. De ene aanval was nog mooier dan de andere en in de tweede helft was er geen houden meer aan. Jubbega, geen kinderachtige ploeg, met een aantal ‘grote’ namen in de ploeg. De ex-profs Henrico Drost en Xander Houtkoop bijvoorbeeld, maar TVC’28 trok zich er niets van aan en verpulverde de runner-up. Het duurde evenwel tot de 3-0 werd gemaakt. Een klein uur stond er op de klok toen Stefan Huiskes raakschoot. Vijf minuten later schoot hij het kwartet Tubberger goals vol en om zijn seizoensproductie nog maar eens te verhogen schoot Okke Schepers in de 78ste minuut de vijfde binnen.

Trainer Michiel Mensink toonde zich dik tevreden. ,,De wedstrijd kwam moeizaam op gang en de eerste grote kans werd gemist. Maar na de kanonskogel van Okke Schepers was de ban gebroken en werd het een gemakkelijke middag voor TVC. Zonder een kans weg te geven en met prima verzorgd voetbal liepen we naar een verdiende overwinning uit. 5-0 was een terechte weerspiegeling van de krachtsverhoudingen. Ik ben vooral tevreden met het spel aan de bal op de helft van de tegenstander.”