22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

DOS’37 laat dure punten liggen tegen Drenten

Koploper DOS’37 uit Vriezenveen kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen de stugge Drenten van SC Elim. Het voetbalbolwerk dat ooit op het hoogste niveau van Nederland speelde kwam zelfs na een kwart wedstrijd op voorsprong door Daymen Doldersum. Vier minuten later maakte Sander Thomas de gelijkmaker.

De tweede helft van het duel in de zaterdag 2e Klasse J stond in het teken van een aanvallend DOS’37 dat goed was ’tot de zestien’, maar niet door het Drentse blok onder leiding van de ervaren Wesley Boertien kon komen. De ploeg werkte hard, stond heel compact en hield het vol. Bovendien had de 1-2 nog kunnen vallen ook. Ook na rust waren de betere kansen echter voor de Vriezenveners.

Na afloop baalden de spelers van DOS’37 ontzettend. Logisch, want de nummer drie in de stand, Nieuwleusen, liep twee punten in en het als tweede geklasseerde Gramsbergen heeft nog maar drie verliespunten minder dan de bespelers van sportpark Het Midden.

Jeroen Niks, trainer van DOS’37 vond dat zijn ploeg het goed deed, maar de Elimmer muur maar niet kon doorbreken. ,,Het was een wedstrijd die zich grotendeels afspeelde op de helft van Elim. Dus we moesten een bres slaan in hun hechte, stugge verdediging. Dat lukte na rust beter dan ervoor. In de tweede helft hanteerden we een hoger tempo met een gevarieerder aanvalsspel. Het leverde twee ballen op de lat op. We hadden het geluk niet aan onze zijde en daarnaast moeten we gretiger worden in en rond ‘de zestien’. Al met al een teleurstellende uitslag, wel nog steeds de ongeslagen koploper. Op naar de kraker tegen SV Gramsbergen op 4 maart.