22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

SC Balkbrug nipt onderuit in Weststellingwerf

Er waren op deze wedstrijd na geen wedstrijden van de clubs in het verspreidingsgebied van Amateurvoetbaloostoverijssel.nl. Wel in Weststellingwerf, met recht ‘Het andere Friesland’ genoemd. Het lijkt er niet op Friesland, het lijkt er Drents/Overijssels, ze spreken er geen Fries, maar een soort Drents, namelijk het Stellingwerfs.

Op de grens van drie provincies speelt vv De Blesse uit De Blesse dat tussen Wolvega en Steenwijk ligt De club speelt net als SC Balkbrug in de zondag vierde klasse A en moet proberen handhaving in die klasse te realiseren. De Blesse zette alvast een prima stap door SC Balkbrug met 1-0 te verslaan.

SC Balkbrug speelde echter verdienstelijk en had het aanvallend heel aardig voor elkaar. Achterin niet altijd veilig en uit een corner werd een kwartier na rust een eigen doelpunt door Youri van der Vegt gemaakt. vv De Blesse was de koning te rijk en heeft een paar handige spitsen in de ploeg. Ze konden de tweede niet maken, maar de gelijkmaker werd ook niet door de Overijsselers gemaakt. Al met al was een gelijkspel niet onverdiend geweest, maar de bal moet er natuurlijk wel in.

Een belangrijke zege van de ‘Stellingwarvers’ die net als SC Balkbrug aan de onderkant van de ranglijst blijven bungelen. Alles zit nog dicht bij elkaar en dus kansen genoeg om het vege lijf te redden.