Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

DETO-Flevo Boys werd nooit een wedstrijd (5-0)

SONY DSC

DETO speelde vanmiddag in de Zaterdag Vierde Divisie B op eigen veld tegen Flevo Boys: een subtopper tegen de hekkensluiter. Een wedstrijd werd het dan ook nooit. Zonder echt uit te blinken wonnen de Vriezenveners echter eenvoudig: 5-0.

Bas Postma van DETO zet zijn tegenstander aan de kant

Kat in’t bakkie

Na zestien minuten spelen was de wedstrijd getuige de 3-0 voorsprong al beslist, al geloofden de Emmeloorders daar niet in. Ze sloegen kreten uit als ‘het kan nog zat’ en ook ‘de bank’ van de thuisploeg was er desondanks niet gerust op. Daar ging het van ‘we zijn er nog niet’, maar toen aan het einde van de eerste helft de 4-0 werd gemaakt was het eigenlijk kat in’t bakkie voor de formatie van Jürgen Schefczyk.

Smaakmaker

Al na acht minuten joeg Melvin Degenaar, de latere man of the match de bal tegen de touwen. Duidelijk te zien was al toen de Flevolanders het achterin niet goed hadden staan. Ze gaven veel te veel ruimte weg en voor de Tukkers was het daarom een makkie om ook de 2-0 en 3-0 te maken. Een paar prima aanvallen waren te zien en het was twee keer Kai Wesselink die doeltrof. Toch was Degenaar volgens een van de ballenjongens de smaakmaker van de eerste helft. Aanvoer genoeg van hem en acties ook dus hij had een punt. Maar de klasse van de spitsen loog er ook niet om. De gasten konden er gewoon niet tegen knipogen. Ook niet bij de 4-0 die Bas Postma uit een corner binnenkopte.

Plaagstootjes

In de tweede helft deden de gastheren het iets rustiger aan. Dat was voor de 4-0 ook al het geval en eigenlijk ook wel te begrijpen. De kunst om een comfortabele voorsprong te verdedigen is niet altijd even eenvoudig, maar DETO slaagde toch in die missie. Op een paar plaagstootjes na kwam de ploeg niet in de problemen en halfweg tweede helft schoot Postma het kwintet Vriezenvener treffers vol. Met nog tien wedstrijden te spelen staat de formatie van Schefczyk er goed voor: vierde en nog volop kans de nacompetitie te halen.