22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Rigtersbleek neemt met opgeheven hoofd afscheid van het bekertoernooi

Zaterdag derdeklasser Rigtersbleek leverde een fantastische prestatie door de zestiende finales in de Oostelijke Districtsbeker te halen. De formatie van trainer Jan Willem van Holland stuurde bovendien een aantal behoorlijke ploegen naar huis en hoopte afgelopen dinsdagavond op wederom een stunt. In Apeldoorn was Zaterdag Vierde Divisionist CSV Apeldoorn de tegenstander. De Enschedese club verloor met 2-0, maar bleef lang in de race voor een sensatie.

Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 voor de Gelderlanders en pas in de laatste minuut werd de voorsprong verdubbeld. Trots is het woord dat het meest van toepassing is op de prestatie van de koploper in Zaterdag 3D. Rigtersbleek vocht voor wat het waard was, had zowaar nog kunnen scoren, maar zag het bekeravontuur dus een einde kennen in Gelderland. Niets om voor te schamen en een duidelijk visitekaartje is door de ploeg achtergelaten.

Van Holland: ,,De eerste tien a vijftien minuten moesten we even wennen. Zij speelden met twee spitsen en lopende mensen op het middenveld, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we er beter in, creëerden we zelfs een aantal prima kansen en gaven nagenoeg niets weg. In de 43ste minuut gaven we onnodig een vrije bal op onze achterlijn weg en via via viel de bal er bij de tweede paal in: een slecht moment dus.”

In de tweede helft had de thuisploeg iets meer balbezit zonder tot echt grote kansen te komen. Rigtersbleek probeerde het wel en kreeg enkele mogelijkheden uit schoten van afstand en corners. Ook de gasten kregen eigenlijk grote kansen. ,,Op het laatst speelden we alles op alles en bracht ik een extra aanvaller in de ploeg. In de omschakeling scoorden zij twee minuten voor tijd de 2-0. Het was een zeer goede wedstrijd van onze kant tegen een goede tegenstander met helaas een minder resultaat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *