22 juli 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

RSC blijft meedoen in titelstrijd na winst op Avanti Wilskracht

RSC heeft zich knap hersteld van de grote nederlaag in en tegen Ruurlo van drie weken geleden; op eigen veld werd Avanti Wilskracht met 3-1 verslagen. Daardoor blijft de ploeg van trainer Mark Wijnreder op titelkoers.

SONY DSC

Harde duels

Het begon allemaal wat stroefjes en een half uur lang werd dan ook niet gescoord. Veel harde duels werden uitgevochten en er zou iets moeten gebeuren om de ban te breken. Dat deed de ploeg uit Glanerbrug door de score in de 31ste minuut te openen. Heel lang mochten ze niet van de voorsprong genieten, want Danny Oude Lashof scoorde een minuut later de gelijkmaker. Het was zijn eerste van twee treffers deze middag.

Oude Lashof

Oude Lashof is een pure goalgetter, maar speelde de laatste seizoenen lang niet altijd omdat hij met blessures te kampen had. Vandaag scoorde hij dus meteen twee keer en hij was er uiteraard blij mee. Voor hem was de overwinning natuurlijk belangrijker, want zijn ploeg blijft lekker meedoen voor het kampioenschap. ,,Na een lange tijd blessureleed mocht ik weer in de basis beginnen. Natuurlijk ben ik blij met de twee goals.” RSC kwam eigenlijk nooit echt in de problemen al verstopte Avanti Wilskracht zich niet. Menig hard duel bleef men niet schuwen, maar dat gold ook voor de Rossumers die het zaakje goed compact hadden staan en als doel hadden Oude Lashof te bereiken. Na rust ging dat ook weer prima. Eerst scoorde Biek Bossink na een krap uur spelen en nog geen tien minuten later verdubbelde Oude Lashof zijn dagproductie.

Het was een mooie dag voor RSC dat maar drie punten achterstand heeft op koploper SC Barbaros. Volgende week wacht WVV’34, de ploeg die vorige week nog bovenaan stond en dit weekend het schip in ging tegen VOGIDO. Avanti Wilskracht staat vijfde en is de beste van een heel brede middenmoot. ,,Het was voor ons een zeer belangrijke wedstrijd. Qua elftal zie je ons groeien en er staat een elftal dat zijn kwaliteiten kent en voor elkaar door het vuur gaat. Volgende week weer een belangrijke wedstrijd”, aldus de tweevoudig doelpuntenmaker.

Ook trainer Mark Wijnreder was blij met de winst. ,,Het was een spannende wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. We hebben een collectieve topprestatie geleverd wat maakt dat we komende zondag de tweede periode kunnen winnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *