22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Hellendoorn maakt geen fout tegen Juventa’12

Hellendoorn won vanmiddag de thuiswedstrijd in de zaterdag derde klasse D tegen Juventa’12 uit Wierden. De thuisploeg had geen kind aan de bezoekers en leidde bij rust al met 2-0 door treffers van Boy Sasbrink en Bram Kamphuis. Er viel niets op die ruststand af te dingen, want de gasten kregen maar een heel klein kansje en de gastheren een handvol.

In de tweede helft was het verschil niet heel groot en besliste Ferry Niens het duel in de slotminuut. Hellendoorn hoefde niet zo nodig meer en Juventa’12 was niet bij machte het de nummer twee in de stand echt lastig te maken. Hellendoorn-trainer Bart Benneker over de wedstrijd: ,,Op voorhand was het een belangrijke wedstrijd tussen twee ploegen die op de tweede en vierde plaats stonden waarbij Juventa’12 met een lange ongeslagen reeks en de winst op Rigtersbleek een serieus signaal had afgegeven. De wedstrijd zelf was in mijn optiek niet spannend; we waren in de eerste helft goed in staat om de ruimtes te vinden ondanks dat zij redelijk afwachtend en compact speelden en loerend op de omschakeling. We zijn goed in staat geweest om niet in dat mes te lopen. Met iets meer scherpte, met name in de laatste fase, had de marge voor rust al ruimer kunnen zijn. Na rust vond ik ons vooral controleren, was het minder flitsend en aanvallend aan de bal, maar verdedigend heel stabiel. We hebben geen kans weggegeven. Ik denk dat de 3-0 in blessuretijd voor een goede weergave van de verhouding en het spelbeeld zorgt.”

Juventa’12-trainer Gerard Kocks: ,,We hebben terecht verloren van Hellendoorn. Helaas hebben we onze serie van zeven wedstrijden op rij ongeslagen niet kunnen voortzetten, maar Hellendoorn heeft laten zien dat zij duidelijk (samen met Rigtersbleek) tot de betere teams in onze competitie behoren. We hadden moeite met hun speelwijze en ondanks wat tactische omzettingen werd dat niet beter. Van de andere kant: als promovendus hebben we een duidelijk doel om ons veilig te spelen zonder nacompetitie en dat doel is ondanks de positieve resultaten van de laatste weken niet veranderd.”

Rigtersbleek blijft leider met veertig punten uit vijftien wedstrijden. Hellendoorn heeft er acht minder en Juventa’12 staat vijfde met 23 uit vijftien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *