22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

SV Haarle 2 eerste kampioen in gemeente Hellendoorn

Het tweede elftal van SV Haarle sleepte gisteren het kampioenschap in de Reserve Derde Klasse in de wacht door op eigen veld met 2-0 van SV Klarenbeek 2 te winnen. Daardoor is de formatie van trainer Marc Verschoor niet meer in te halen, want het gat tussen de kersverse kampioen en achtervolger Voorwaarts Twello 4 is dertien punten en die ploeg moet nog vier wedstrijden spelen.

Aron Smeenk en Sander Westenenk scoorden voor SV Haarle 2 en genoten samen met al die aanwezigen van de geweldige sfeer op het sportpark, zowel tijdens en na de wedstrijd. Uiteraard mocht een ritje op de platte kar niet ontbreken en heeft heel Haarle geweten dat SV Haarle 2 kampioen was geworden. Ook het plaatselijk tankstation dat een aantal bloemstukken aan het bestuur van SV Haarle 2 kon verkopen.

Marc Verschoor maakte als beginnend trainer een topseizoen mee en genoot gisteren van de kampioensdag. ,,We stonden virtueel respectievelijk zes punten voor op Columbia en vijf op Voorwaarts. Wanneer beide teams punten zouden laten liggen en wij zouden winnen dan zouden wij kampioen zijn. Echter lag dit niet in de lijn der verwachtingen totdat we rond de zestigste minuut hoorden dat Columbia 2-2 had gespeeld bij laagvlieger Albatross en Voorwaarts 2-2 had gespeeld tegen middenmoter KCVO. Voor ons was het dus zaak om de 2-0 voorsprong die op dat moment op het bord stond over de streep te trekken. Tijdens de laatste minuten kregen de spelers ook door dat onze concurrenten punten hadden verspeeld en was ook het bestuur op de hoogte. Nog snel werden de bloemstukken gekocht en een vriend van een selectiespeler kwam nog met een platte wagen voor het fotomoment. Het feest hebben we in de kantine, in de kroeg en als bij Dancing Bruins voortgezet. Volgende week hebben we nog een klein feestje in de kantine, maar daarna gaat de blik weer op de halve finale van de beker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *