22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

SV Delden eerste kampioen in Twente

Feest na de behaalde titel

Het is SV Delden gelukt: voor het eerst in de historie promoveerde de club naar de zondag derde klasse en dat tijdens het jaar dat de club het honderdjarig bestaan vierde: een fantastisch resultaat voor het team van Rob Bakker dat vorige week zondag kampioen werd. Gek genoeg werd die wedstrijd tegen BSC UNISSON in Boekelo verloren, maar omdat concurrent UDI ook verloor bleef het verschil tien punten met nog drie wedstrijden te spelen.

Fantastische sfeer

En dus was het groot feest. Eerst kort in Boekelo en later in Delden. Dezelfde avond nog toen de spelers terug waren in Delden volgden vele felicitaties en een rit met de cabriobus door het dorp. Maar eigenlijk was het de hele dag al gezellig, want ongeveer tweehonderd fans togen met de bus, per auto of zelfs op de fiets naar Boekelo om hun ploeg aan te moedigen. Prachtig verkleed, volop in feeststemming en tot en met de laatste minuut aanmoedigend lag het niet aan de fans. Aanvoerder Sven Lutke Willink genoot enorm. ,,Van jong tot oud was aanwezig bij de kampioenswedstrijd. Ventjes van zes in een Delden-tenue, maar ook ouderen die ondanks verschillende omstandigheden het tóch probeerden om erbij aanwezig te zijn: ontzettend gaaf! Wat een steun hebben we gehad en wat een prachtige dag. Het klinkt gek natuurlijk na een nederlaag, maar we pakten wél de titel en daar ging het immers om.”

Trainer Rob Bakker genoot van de sfeer, maar was liever met een overwinning kampioen geworden.  ,,De kampioenswedstrijd was een enorme happening. In de groep merkte ik toch lichte spanning en dat was in de wedstrijd terug te zien. BSC UNISSON kent onze speelwijze en ze hebben het tactisch goed gedaan. Kampioen worden na een 3-2 nederlaag is niet leuk, maar we waren de nederlaag snel vergeten.”

Voorzitter Bert Morsink is al meer dan veertig jaar lid van de vereniging en was na de behaalde titel behoorlijk emotioneel: ,,Het was even onwerkelijk na de verloren wedstrijd tegen BSC UNISSON,  maar toen het duidelijk werd dat we alsnog kampioen waren was de ontlading als voorzitter erg groot. Ik ben al 42 jaar lid en het was een erg emotioneel moment.”  

Derde klasse primeur

De Deldenaren zaten er al een paar jaar tegenaan met hoge klasseringen in de zondag vierde klasse en deden het tijdens de ‘coronaseizoenen’ ook goed. Toen hadden ze het mogelijk al kunnen redden, maar kregen het vorige week dan dus tóch voor elkaar. Een enorme blijdschap volgde. Vooral bij Lutke Willink die zó graag wilde promoveren. ,,Het was voor het eerst in 25 jaar dat Delden 1 weer een kampioenschap kon vieren. Bovendien is het de eerste keer dat we in de derde klasse gaan uitkomen en dus hebben we er met elkaar hebben heel veel zin in. Het was een prachtig seizoen dat we met promotie hebben bekroond. Eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat we kampioen zouden worden, maar je moet het natuurlijk wel waarmaken hè?

Rob Bakker kon zijn blijdschap niet op nadat zijn team er vorig jaar zó dichtbij was en het uiteindelijk net niet redde. ,,Na de teleurstelling van vorig jaar (verlies in de finale van de nacompetitie) hebben we een fantastisch seizoen gedraaid. We waren duidelijk een maatje te groot in deze klasse. Ook waren we elke week in staat om onze tegenstanders onze wil op te leggen en wedstrijden op kwaliteit en energie te beslissen. We scoorden erg makkelijk en kregen heel weinig tegen. Het was ook fijn om over een brede selectie te beschikken.”

Bert Morsink kijkt terug op een seizoen waarin SV Delden volgens hem de terechte kampioen is geworden. ,,We wonnen twee keer van Rood-Zwart en behaalden een goede reeks aan overwinningen. Ik had het gevoel dat het in ons jubileumjaar zou lukken om voor het eerst naar de derde klasse te kunnen promoveren en dat is gelukt. Fantastisch dat onze vele trouwe supporters zowel uit en thuis vaak in groten getale aanwezig waren en dat we met vier bussen naar Boekelo gingen.”

Handhaven

Volgend seizoen mag SV Delden dus in de derde klasse uitkomen. Voor iedereen een geweldige uitdaging en met elkaar hebben ze er heel veel zin in. Ook Lutke Willink die zich met zijn team wil handhaven. ,, Het meest realistische doel lijkt mij om te handhaven in de derde klasse aangezien er nóg een seizoen een versterkte degradatie aanwezig is. Hierdoor zul je al snel in de top acht moeten gaan eindigen wil je je handhaven als team. Rob Bakker: ,,In oefenwedstrijden hebben we al laten zien dat we me kunnen tegen derdeklassers. We kijken dan ook uit naar volgend seizoen.” Bert Morsink zou graag een stabiele derdeklasser worden met SV Delden. ,,Handhaven in de derde klasse is het doel. Daarna proberen om er stabiel in te blijven; het zou een hele prestatie zijn voor SV Delden.”

(foto’s: André Otten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *