22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

SV Losser meteen na fusie kampioen in Zaterdag 4G

Het kampioensteam

Aan het begin van het seizoen fuseerden KVV Losser en AJC’96 en SV Losser ontstond. Onder het mom eendracht maakt macht ging het meteen crescendo, beleefde de nieuwe club een topseizoen in de zaterdag vierde klasse G en werd het kampioenschap gevierd. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld dan wel met 0-0 gelijkgespeeld tegen Juliana’32, maar dat bleek genoeg voor het kampioenschap.

Boost

Uiteraard was er volop blijdschap in het SV Losser-kamp en was het een seizoen om nooit meer te vergeten. Zowel de trainer, aanvoerder en voorzitter hadden er wel vertrouwen in dat het een goed seizoen zou gaan worden. Trainer John Gielink sprak over een enorme boost binnen de club en ging steeds meer in het kampioenschap geloven. ,,We zijn als club – en ik natuurlijk ook als trainer – enorm blij dat het in het eerste jaar als fusieclub gelukt is om kampioen te worden. Ik ben onderdeel geweest van het samenstellen van deze groep dus wist wel dat we voldoende kwaliteit in de selectie hebben om voor de bovenste plaatsen te gaan zonder in het begin over het kampioenschap te praten. Maar in de winterstop hebben we wél naar elkaar uitgesproken dat dit het doel moest worden.”

Ook aanvoerder Tim Damhuis geloofde erin. ,,Vooraf hadden we als groep wel zoiets van we willen graag kampioen worden en hoe mooi zou dit zijn voor de hele club. Ik denk persoonlijk dat de vierde klasse te laag voor ons is geweest.”

Voorzitter Sander Heitbaum: ,,Uiteraard zijn we als nieuwe fusieclub erg blij met het sportieve succes. Het was geen eis richting de trainersstaf maar wél een wens gezien door de samenvoeging ontstane kwaliteitsimpuls. Gaandeweg het seizoen, na een viertal wedstrijden wisten we wel dat er niet veel concurrentie zou zijn, echter moet het dan nog wél ontstaan.”

Spanning

Op de kampioenswedstrijd stond behoorlijk wat druk en dus was niemand er nog zeker van dat het allemaal wel zou lukken. Gelukkig voor de fusieclub ging het goed en hadden ze het geluk dat concurrent Berghuizen ook gelijkspeelde. Gielink: ,,Een kampioenswedstrijd is altijd anders dan een gewone wedstrijd. Ik vind dan ook niet dat wij ons niveau in deze wedstrijd hebben gehaald en dat was eigenlijk best wel jammer aangezien er veel publieke belangstelling was. We hadden graag aan het publiek willen laten zien hoe goed we kunnen spelen, maar het kampioenschap was het belangrijkste die dag.”

Damhuis vat de wedstrijd nog even samen: ,,Vooraf was er lichte spanning omdat het toch een bijzondere wedstrijd was. Juliana wist de eerste helft er goed de druk op te houden met defensief spel en de snelle lange bal.

Dit resulteerde in een penalty voor Juliana die tot twee toe werd gestopt door onze keeper. Wij kregen de eerste helft ook wat kansjes, maar waren niet scherp genoeg. De tweede helft was het spelbeeld niet veel anders: wij waren beter aan de bal en Juliana schoot alles naar voren. Het wachten was eigenlijk op de 1-0 van ons, maar die bleef helaas uit. Vlak voor het einde kregen we door dat Berghuizen gelijk had gespeeld waardoor wij aan een gelijkspel ook genoeg hadden.”

Heitbaum was dolblij dat Berghuizen ook niet won en SV Losser de titel dus kon pakken. ,,Waar de voorgaande wedstrijden veelal met veel gemak werden gewonnen zat er nu best wat spanning op; de zichtbaar getroffen feestelijke voorbereidingen en de vele toeschouwers vormden toch iets van druk.

Een strafschop die op miraculeuze wijze werd gestopt Jari Koch moest er tegen het fanatiek spelende Juliana ’32 aan te pas komen om uiteindelijk de 0-0 over de streep te trekken. Het gelijkspel van naaste belager Berghuizen gaf de doorslag in de strijd om het kampioenschap.”

Derde klasse niet het plafond

Volgend seizoen zal SV Losser dus een treetje hoger gaan spelen: de derde klasse op zaterdag. Als het aan Gielink, Damhuis en Heitbaum ligt dan moet hun club daar het vege lijf moeten kunnen zien te redden. Gielink: ,,Het doel is wel om komend seizoen een zorgeloos seizoen mee te maken. Lastig om hierover iets te zeggen aangezien het volstrekt onduidelijk is tegen wie wij dan spelen. Dat komt door de verstrekte degradatieregeling dit jaar.”

Damhuis: Het doel voor volgend seizoen is zo hoog mogelijk eindigen. Ik denk dat dit kan als ik naar de selectie kijk.”

Heitbaum: ,,Op naar de derde klasse waarbij ook daar weer goed meegedraaid zal gaan worden. Natuurlijk is er een ambitie om richting de tweede klasse te gaan. echter zal dit vanuit een goede voetbalstructuur moeten gaan ontstaan. Daar zijn de draaiboeken voor gereed, maar er is ook nog veel werk te verzetten. Met nog een kans voor het tweede team evenals de JO19-1 (Divisieniveau) om ook kampioen te worden zijn daar de bouwstenen in ieder geval voor gelegd.”

Foto’s: SV Losser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *