22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Spanning in titelstrijd

Komende maandag zou niemand zich hoeven te vervelen, want pinkstermaandag staat bol van de spanning in voetballand en dan vooral in Twente. Hengelo zou zelfs twee kampioenen kunnen leveren, maar daar zullen ze in Geesteren, Haaksbergen en Rossum anders over denken. In Zondag 2J gaat het tussen ATC’65 uit Hengelo, Stevo uit Geesteren en Bon Boys uit Haaksbergen. De spanning is daar spannender als de spannendste film ooit van Hitchcock: ATC’65 en Stevo hebben 51 punten gehaald en Bon Boys vijftig. En als klap op de vuurpijl is het ook nog eens Stevo-ATC’65: een affiche om u tegen te zeggen. Bon Boys speelt de uitwedstrijd tegen FC Suryoye-Mediterraneo. Het kan alle kanten op en vele scenario’s zijn al ‘op papier gezet’: van de lachende derde tot ‘Stevo terug in de eerste klasse’ en ook ‘ATC’65 maakt het af in Geesteren’. Maandagmiddag is iedereen van de spanning bevrijd.

Stevo in het geel en rood tegen BWO.

Assistent-trainer Ronnie van der Sleen van ATC’65: ,,Het wordt zeker spannend, maar dit zijn de mooie weken; hier doe je het voor als trainer en voetballer. En ja, wij hebben er ontzettend veel zin in: het erg spannend wie er met de titel aan de haal gaat. Één ding is zeker: de beste drie teams strijden om de titel.”

Voorzitter Eddy Droste van Stevo: ,,Wij hebben er ontzettend veel zin in om aanstaande maandag hier op De Peuverweide over de knie te leggen en met de kampioensbeker naar huis te gaan. Het is echt heel spannend met voor alle drie ploegen grote kansen op de titel. Stevo wil de titel gewoon halen en zit in een heel goede drive en dus is er het volste vertrouwen dat we ATC kunnen verslaan. Is het verrassend? Jazeker, want tijdens de winterstop zag het er niet naar uit dat we voor de titel zouden meedoen. Er is echter steeds meer geloof in het halen van de titel gekomen. We verwachten volle bak maandag. Ik zou zeggen kom vooral op tijd, want Stevo thuis gekkenhuis.”

Bon Boys-trainer Matthijs Blijham: ,,Het is zeker bijzonder dat er de laatste speelronde nog 3 ploegen kampioen kunnen worden. Wij focussen ons deze week en aankomende maandag volledig op FC Suryoye. Een goed voetballende tegenstander waarbij wij goed voor de dag moeten om een goed resultaat te behalen. Als ik kijk naar ons niveau in de laatste twee wedstrijden dan geeft dat veel vertrouwen. Na 90 minuten zien we vanzelf wel wat er op het andere veld is gebeurd. Wij hebben het kampioenschap niet in eigen hand waardoor we vrijuit kunnen gaan voetballen. ATC en STEVO hebben dat wel maar dat zal tegelijkertijd veel druk met zich meebrengen.”

Ook in 3A Zondag is er nog spanning, want twee ploegen kunnen de titel nog pakken: RSC uit Rossum en Barbaros uit Hengelo. Natuurlijk is en blijft RSC de torenhoge titelkandidaat: de ploeg heeft drie punten voorsprong op Barbaros en speelt ook nog eens tegen hekkensluiter TVO uit Hengelo. Weliswaar een uitwedstrijd, maar de gastheren van de dag haalden nog maar acht punten. Barbaros speelt op eigen veld tegen FC TRIAS.

RSC-trainer Mark Wijnreder heeft er zin in: ,,We draaien een megaseizoen. Hierin ga ik even terug naar onze voorbereiding die verre van vlekkeloos was. Dit trokken we door in de eerste competitiewedstrijd tegen Vasse waarin aan onze kant heel veel fout ging. We hebben daarna een aantal aanpassingen gedaan en uiteindelijk vielen alle stukjes van de puzzel in elkaar. Deze groep is zó gemotiveerd het uiterste uit zichzelf te halen en elkaar op te zwepen om doelen hoger te leggen. Hierbij is er veel acceptatie naar elkaar en wordt een ieder in zijn kracht gezet. Daarnaast heeft onze club zich de afgelopen jaren in alle facetten sterk ontwikkeld dat we het dan ook met zijn allen doen. Het levert uiteindelijk een enorme saamhorigheid op die leidt tot hopelijk het schrijven van historie aanstaande maandag: voor het eerst mogen uitkomen in de tweede klasse:. Het zou een kroon zijn op het werk dat we met zijn allen hebben verzet.”

RSC op het knusse eigen sportpark in actie tijdens weer een gewonnen wedstrijd

Hoewel Barbaros nog kans heeft gelooft trainer Cuneyt Avsar niet in het wonder dat zijn ploeg de titel zou opleveren. ,,De kans is zeer klein, want RSC speelt tegen TVO. Die ploeg heeft te weinig kwaliteit om te winnen. Wij hopen dat ze hun sportieve plicht nakomen en voor de winst gaan in hun laatste wedstrijd voor eigen publiek in de derde klasse.”

Barbaros maakt een sterk seizoen door

Markelo kan een feestje vieren als maandag tegen titelconcurrent Robur et Velocitas wordt gewonnen. Het zal heel spannend worden in Apeldoorn. Er is namelijk van alles mogelijk: zelfs een gelijkspel kan al genoeg zijn voor het kampioenschap in Zondag 3D, maar dan moet Wijhe’92 wél verliezen van KCVO uit Vaassen. Markelo staat één punt voor op de ploeg uit Wijhe, terwijl de Apeldoorners drie punten toe moeten geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *