22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

DOS’37 uitgeschakeld in bekertoernooi

Zonde, einde aan het bekeravontuur en onze ongeslagen status

Het is DOS’37 niet gelukt de achtste finales in de strijd om de Oostelijke Districtsbeker te bereiken. De formatie uit Vriezenveen ging in Lelystad tegen de koploper in de zaterdag tweede klasse I, Batavia’90, onderuit.

Lange tijd ging het prima, want de bezoekers leidden door twee treffers van Senna Silva van der Veen met 2-1, maar in de laatste vijf (!) minuten ging het mis. Een zure nederlaag dus voor de tweedeklasser die zich er meer van had voorgesteld

Trainer Jeroen Niks van DOS’37: ,,Het was een intens spannend bekergevecht. De eerste helft was van onze kant niet sterk: te passief, te reactief en tegen een sterke ploeg als Batavia heb je het dan lastig. Ruststand 1-0, maar dit had ook 2-0 of 3-0 kunnen zijn. Na rust een ander spelbeeld waarin we de eerste dertig minuten de betere ploeg waren met twee doelpunten kort achter elkaar brachten ons op een 2-1 voorsprong. Vijf minuten voor tijd werd het uit een corner 2-2 en in blessure tijd volgde de 3-2 na een dieptepass achter onze verdediging. Uiteindelijk bij een corner alles en iedereen naar voren en uit een afgeslagen bal viel de 4-2. Zonde, einde aan het bekeravontuur en onze ongeslagen status.”