22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Spectaculair bekeraffiche in Mariaparochie

Komende donderdag vindt er een bekerduel in Harbrinkhoek plaats. En niet zomaar een, want de kraker tussen MVV’29 en SV Vasse wordt dan gespeeld. Inzet is een plaats in de achtste finales van de Oostelijke Districtsbeker. Beide ploegen zijn nagenoeg buren en spelen in dezelfde klasse, namelijk de zondag derde klasse A. De gastheren zijn op papier dan wel licht favoriet, maar in derby’s weet je het nooit. Bovendien zorgde SV Vasse al vaker voor een verrassing en kan het dus een wedstrijd worden die op het scherpst van de snede zal worden gespeeld.

SV Vasse-trainer Nico Eshuis verheugt zich op de kraker: ,,MVV-Vasse wordt een weerzien van twee teams die vorige week zondag ook tegen over elkaar stonden voor de competitie. In deze wedstrijd viel alles op zijn plek voor SV Vasse, en trokken de de blauw-witten de drie punten over de streep door als een hecht collectief te strijden. De bekerwedstrijd staat slechts elf dagen later het programma. Beide teams zullen dus weinig geheimen voor elkaar hebben. MVV’29 is nog steeds de koploper in de 3e klasse A en zal proberen de bittere smaak proberen weg te spoelen van de nederlaag in de competitie tegen SV Vasse. Voor SV Vasse is het bekeravontuur al een groot feest; in de bekerpoule werd er gewonnen van Langeveen, SC Overdinke en vv Hengelo. Natuurlijk was de kersverse derdeklasser uit Vasse het aan de stand verplicht om een ronde verder te komen. De twee knock-outrondes overleefde we ook door SV Enter en eersteklasser SVZW te verslaan.”

De wedstrijd begint op 20.00 uur en wordt geleid door Dave Hoffman.