22 juli 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Rigtersbleek bekert vanavond tegen Vierde Divisionist CSV Apeldoorn

Het zal geen gemakkelijke opgave worden, maar in bekertoernooien zijn wel vaker bijzondere dingen gebeurd en dus gaat zaterdag derdeklasser Rigtersbleek uit Enschede er gewoon voor. Uit bij CSV Apeldoorn hoopt de ploeg van trainer Jan Willem van Holland in de zestiende finales van de Oostelijke Districtsbeker te kunnen stunten. Het zou een enorme sensatie zijn, maar voor Rigtersbleek is de competitie het meest belangrijk. De promovendus doet het daarin voortreffelijk en is souverein koploper met acht punten voorsprong op vv Hellendoorn.

CSV Apeldoorn komt uit in de zaterdag Vierde Divisie en is daarin lage middenmoter nadat de ploeg vorig jaar de titel in de eerste klasse pakte. Geen slechte ploeg dus. Wat heet: normaal gesproken de torenhoge favoriet tegen de rood-witten uit Enschede die natuurlijk op een verleden kunnen terugkijken waarin ze jarenlang op hoog niveau speelden. Sinds enkele jaren wordt op de zaterdag gevoetbald en wil men vooral omhoog. Vorig seizoen werd meteen al goed begonnen en omdat de kans groot is dat het kampioenschap kan worden behaald is de tweede klasse aanstaande. Van Holland: ,,Wat de competitie betreft willen we graag promoveren: het liefst via een kampioenschap natuurlijk. We zijn aardig op de goede weg al wordt de tweede seizoenshelft geen makkelijke. Ploegen stellen zich anders op en door de verzwaarde degradatieregeling moeten ze allemaal vechten voor de punten. Voor ons weer een mooie uitdaging om daarmee om te gaan.”

Ambities en mogelijkheden genoeg bij de club dus die absoluut voor een goed resultaat gaat in Apeldoorn. ,,Een doelstelling in de beker is er niet echt. Het is mooi dat je doorbekert zodat je de kans krijgt om tegen mooie tegenstanders te spelen. Zoals in de vorige ronde tegen LONGA en nu tegen CSV Apeldoorn. Daar doe je het voor en hoop je dat de jongens er wat van leren en genieten.
Ik hoop er in ieder geval zolang mogelijk een wedstrijd van te kunnen maken. Uiteraard zou een stunt geweldig zijn. Maar we zijn ook wel realistisch en weten dat we tegen een heel goede tegenstander spelen die een aantal klassen hoger speelt, maar dat doet LONGA ook, al schat ik de Vierde Divisie zaterdag wel wat hoger in dan die op zondag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *