22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

SVZW ziet hekkensluiter bijna nog langszij komen

SVZW uit Wierden dacht er na 53 minuten spelen al te zijn. Niet eens zo onlogisch, want 3-0 voor tegen hekkensluiter SV Epe en weinig tegenstand te hebben ondervonden zouden drie punten moeten zijn. Dat werden het ook, maar het scheelde een haar of het was er maar één geweest. De Gelderlanders kwamen namelijk knap terug in de wedstrijd en schopten het zelfs tot 3-2.

Koppositie

Na negen minuten leek het eigenlijk al kat in’t bakkie te zijn, want na een eigen doelpunt in de derde en de goal van Frank Smit stond het al rap 2-0. Een geweldig scenario voor de thuisploeg die een geweldige slag zou kunnen slaan. Even verderop – in Oldenzaal – stond het duel tussen de – inmiddels gewezen – koploper Quick’20 en WHC op het programma. Bij een gelijkspel tijdens dat duel en winst van de formatie uit Wierden zouden beide Twentse clubs de koppositie in Zaterdag 1E delen. Maar even voor de klok van vijf uur in de middag staat er geen club uit Overijssel aan kop. WHC wél, want de club uit Wezep won in Oldenzaal en verwees Quick’20 na de derde plaats. Achter SVZW dus. Spanning alom, want WHC leidt met een punt voorsprong op de Wierdenaren. Quick’20 staat daar weer een punt achter en om nog even door te gaan, ASV Dronten volgt weer op een punt. Dan een klein gaatje naar KHC uit Kampen.

Strijd

SV Epe was trouwens niet van plan zich bij een nederlaag neer te leggen en besloot ook de aanval te zoeken. Onder het mom ‘wat zij kunnen kunnen wij ook’ en dus ontstond er meteen wel gevaar met een paar schoten van afstand. Frank Smit was daar wel een beetje klaar mee en dacht vast ‘laat ik de derde maar maken’ en dat deed hij dan ook. 53 minuten waren er gespeeld en het leek toen eigenlijk wel over en uit. Maar nog gaven de Gelderlanders niet op. De ploeg bleef gegroepeerd spelen en gooide er een dosis strijd in en stond voorin vrij diep met alle gevaren van dien. SVZW kreeg zeker ook kansen, maar was niet scherp genoeg. De ploeg had de wedstrijd al lang en breed in het slot moeten gooien, maar verzaakte.

Gelders slotoffensief

Omdat SV Epe zo’n geweldige mentaliteit vertoonde en SVZW iets te gemakkelijk leek te denken maakte Mart Nijhof de 3-1. Tien minuten op de klok nog en de bezoekers kregen het ineens echt op hun heupen: nog geen minuut later was het verschil ineens maar één: Lars Krijgsman trof doel en er volgde een waar slotoffensief. SV Epe drukte en drukte en had de 3-3 nog kunnen maken ook. En waar eerder al gold dat de bespelers van Het Lageveld het niet zo spannend zouden moeten maken, daar gold nu dat ze 4-2 ook hadden moeten maken, maar het lukte dus niet. Eind goed al goed gold en het was echt flink billenknijpen. De drie punten werden uiteindelijk meer dan gekoesterd.

Joram Hendriks, trainer van SVZW: ,,We hadden de eerst helft alles onder controle: een aantal prima kansen en we gingen met 2-0 de rust in. Na rust gaven we minder gas en kwamen we vanuit het niets op 3-0. Totaal onnodig werd het 3-2 en dus spannend. Het was nergens voor nodig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *