22 april 2024

Amateurvoetbal Oost-Overijssel

Van Avereest tot Haaksbergen en Markelo tot Vasse

Teun Bakhuis bezorgt SVVN punt tegen koploper

SVVN had het verdedigend goed staan tegen de koploper

Het was een echte topper in Nijverdal tussen het als derde geklasseerde SVVN en koploper Rigtersbleek. Het duel kende een ruststand van 0-1 nadat Issy Wevers zijn ploeg na een kwartier op voorsprong had gezet. Uiteindelijk stond er 1-1 op het scorebord en dat is een prestatie van formaat van de groenhemden.

Topserie SVVN

Ze zijn sowieso op dreef, de mannen van scheidend trainer René de Visscher. Vorige week nog een ruime zege in Bruchterveld en al bijna vijf maanden ongeslagen. De laatste nederlaag was op 3 december 2022 toen Rigtersbleek in Enschede gehakt van de Nijverdalsters maakte (8-0). Er stond dus nog een vette rekening open en de ploeg die zich hoogstwaarschijnlijk voor de nacompetitie zal gaan plaatsen besloot dan ook niet met zich te laten spotten. Na rust was dat ook zeker te zien, want met bij vlagen heel aardig spel en maar weinig kansen tegen leek het erop dat er meer inzat. Dat meer kwam ook door de gelijkmaker van Teun Bakhuis die na driekwart wedstrijd de trekker overhaalde: een fraaie goal en niet onverdiend ook.

Na rust ging het vaak richting het doel van Rigtersbleek; SVVN was goed op dreef

Tevredenheid alom

Daarna zat er zelfs nog wel meer in, maar ook de gasten uit Enschede kregen nog een mogelijkheid er meer van te maken. Over de hele wedstrijd gezien kan niemand iets van de remise zeggen. Rigtersbleek is er dik tevreden mee en SVVN natuurlijk ook. Het gat met Juventa’12 werd zelfs vergroot, omdat die ploeg bij Bergentheim het schip in ging. Het kan dus niet op met SVVN en het moet al raar lopen als dit team de nacompetitie nog zal mislopen. Ook daarin kan het een goed figuur slaan en wie weet zit de tweede klasse er weer in. Het is meer dan een decennium geleden dat op dat niveau werd uitgekomen.

Kampioensdruk

René de Visscher, trainer van de Nijverdalsters was tevreden over het resultaat. ,,Zij hebben een goede ploeg waar veel voetbal in zit, maar ze hebben last van kampioensdruk: ze moeten. Je zag gewoon dat ze onder druk stonden, want waren bijvoorbeeld snel geïrriteerd. We hebben geprobeerd daarvan gebruik van te maken. Ik denk dat zij er na 75 minuten doorheen zaten en vond dat wij toen fysiek nog over hadden. Het was een interessante pot waar veel inzat. Voor derde klasse-begrippen een duel van hoog niveau.”

De ‘bank’ van de gasten uit Enschede

Kansen

Rigtersbleek-trainer Jan Willem van Holland zag een erg leuke wedstrijd. ,,Voor de neutrale toeschouwers een mooi potje met niet het beste voetbal, maar een duel vol passie en enthousiasme en dan met name de laatste twintig minuten van SVVN. Voor ons was het toen tegenhouden zonder veel kansen weg te geven overigens. Bij ons was de energie op en zij konden het nog wél opbrengen om er vol voor te gaan.”

Nodig vond hij het niet, want de oefenmeester is van mening dat zijn ploeg de kansen eerder had moeten benutten. ,,Zij begonnen fel, maar we namen het toen over, hadden een aantal prima kansen en scoorden ook de verdiende 0-1. Daarna waren er nóg een aantal prima kansen met een bal op de lat en een bal van de lijn gehaald. Bovendien redden hun keeper een paar keer goed. Zij stelden daar geen kansen tegenover, maar wat mogelijkheden met wat ballen voorlangs.”

Van Holland zag dat zijn team ook na rust niet slecht voetbalde, maar de kansen niet benutte en dat volgens hem uit het niets de gelijkmaker viel. ,,Het was een hoge bal die zomaar bij de tegenstander in de voet werd gekopt en die hem vervolgens wel geweldig binnenschoot.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *